Afaceri ilegale cu icoane sfinţite, chiar în faţa Mănăstirii Prislop. Amenzile date de jandarmi nu i-au afectat pe bişniţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Mănăstirii Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Zona Mănăstirii Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Aproape 200 de sancţiuni au fost aplicate în acest an de jandarmi pentru comerţ ilegal şi cerşetorie, în zona Mănăstirii Prislop. Cele mai multe dintre amenzi le-au primit comercianţii de suveniruri religioase.

Jandarmii hunedoreni au aplicat într-o singură zi sancţiuni în valoare de aproape 2.000 de lei celor care fac comerţ ilegal sau cerşesc în zona Mănăstiirii Prislop, însă bişniţarii continuă să rămână prezenţe obişnuite în apropierea locului de pelerinaj.

„De la începutul lunii august 2015, până în prezent, jandarmii hunedoreni care asigură măsurile de ordine în zona mănăstirii Prislop au constatat şi sancţionat 175 de fapte contravenţionale, fapte ce au constat atat în desfăşurarea de acte de comerţ sau promovarea de produse în zona publică-stradală fără a deţine autorizaţie în acest sens, cât şi în apelarea în mod repetat la mila publicului”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

În luna august, potrivit unui raport al Jandarmeriei Hunedoara, sancţiunile aplicate în zona mănăstirii Prislop pentru desfăşurarea de acte de comerţ sau promovarea de produse în zona publică-stradală fără a deţine autorizaţie în acest sens reprezintă 73 la sută din totalul amenzilor aplicate de jandarmii hunedoreni detaşaţi în zona lăcaşului de , iar restul sunt sancţiuni acordate cerşetorilor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, recomandă tuturor celor care ajung la mănăstirea Prislop, ori în zona celorlalte lăcaşe de cult din judeţ, următoarele: să nu ofere sume de bani sau bunuri celor care apelează în mod repetat la mila publicului, să nu achiziţioneze bunuri de la persoane care nu deţin autorizaţie în acest sens, să respecte recomandările făcute de organizatori sau de forţele de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje, etc.) sau a celor de valoare, să evite conflictele cu alte persoane şi să respecte normele de convieţuire socială.

Mănăstirea Prislop este unul dintre locurile de pelerinaj cele mai populare din ţară. Aici ajung  săptămânal zeci de mii de pelerini, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca.


Vă recomandăm şi:

Cum a fost turnat Arsenie Boca la Securitate: „Se zvoneşte că are darul de a vedea viitorul. Lumea vine nebună la el“

Arsenie Boca a fost în atenţia Siguranţiei şi mai apoi a organelor de Securitate timp de trei decenii, potrivit documentelor din Arhivele CNSAS. Popularitatea şi suspiciunile că acesta ar fi fost un duşman al regimului comunist şi un susţinător al Mişcării Legionare i-au adus necazuri. Zeci de informatori au fost puşi pe urmele duhovnicului, iar notele date de aceştia au fost cuprinse în peste 1.000 de file de dosar.

Minunile făcute de părintele Arsenie Boca în închisoare: „Noaptea, când se ruga, uşile temniţei se deschideau“

Timp de un deceniu, între 1945 şi 1955, părintele Arsenie Boca, considerat în prezent una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei, a trecut prin calvarul anchetelor şi al închisorilor comuniste. O serie de mărturii, ale unor foşti apropiaţi ai săi şi al celor care l-au întâlnit în detenţie, sunt păstrate până în prezent. În unele dintre ele, fostul călugăr este descris ca un personaj fabulos.

Suferinţele, explicate ştiinţific de Arsenie Boca: desfrânarea seacă izvorul de vlagă, curvia şi onanismul aduc sterilitate, soţul care nu vrea copii îşi ucide soţia

Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei române. Sfaturile sale de viaţă au fost publicate într-un număr impresionant de cărţi, iar mormântul său de la mănăstirea Prislop este loc de pelerinaj. Duhovnicul a studiat medicina şi a adăugat învăţăturilor sale despre organismul omului o serie de explicaţii ştiinţifice.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite