Zeci de mii de oameni din oraşele Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor primesc de astăzi apă potabilă cu program. Alte 11 localităţi sunt afectate

Zeci de mii de oameni din oraşele Galaţi,
Tecuci şi Târgu Bujor primesc de astăzi apă potabilă cu program. Alte 11 localităţi sunt
afectate

Gălăţenii vor primi apă cu program Foto: arhivă Adevărul

O serie de defecţiuni la liniile de medie tensiune ale Electrica, dar şi scoaterea din funcţiune a fronturilor de captare a apei din localităţile gălăţene Cosmeşti şi Târgu Bujor, au dus la situaţia ca zeci de mii de oameni să primească apă potabilă conform unui program stabilit de Apă Canal.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ieri, 20.04.2017, frontul de captare Salcia-Lieşti a fost scos din funcţiune ca urmare a defecţiunilor survenite pe linia aeriană Electrica de medie tensiune 20 kV.

Acest eveniment a afectat alimentarea cu apă a localităţilor Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Movileni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Independenţa, Aglomerarea Pechea şi la diminuarea rezervei de apă constituite pentru alimentarea municipiului Galaţi. ”Eforturile Electrica de remediere a situaţiei nu au condus nici până în acest moment la repunerea în funcţiune, cel putin provizoriu, a frontului de captare Salcia-Lieşti”, au precizat reprezentaţii Apă Canal, furnizorul de apă potabilă.

Mai mult, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, începând cu orele 23,30, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, a fost afectat si cel de-al doilea front de captare  a apei de adâncime din judetul Vrancea, respectiv frontul Vadu-Roşca.

Prin urmare, subsistemul de alimentare cu apă de profunzime este, în acest moment, scos complet din funcţiune. În noaptea de 20 spre 21 aprilie,  societatea Apă Canal SA Galaţi a efectuat manevre pentru a alimenta cu apă din sursa de suprafaţă (Dunăre) toţi consumatorii din municipiul Galaţi.

Restricţii la furnizarea apei potabile

În aceasta situaţie, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare, pentru menţinerea continuităţii alimentării cu apă a locuitorilor municipiului Galaţi, începând de astăzi, 21.04.2017, orele 14,00, Apă Canal a restricţionat alimentarea cu apă a consumatorilor alimentaţi din staţia de repompare Fileşti, astfel:

-În intervalul orar 14,00-17,00 se va furniza apă potabilă cu presiune redusă;

-În intervalul orar 17,00-22,00 se va reintra în parametri normali de furnizare a apei potabile;

-În intervalul orar 22,00-05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apa potabilă cu presiune redusă, astfel încât să poată fi refăcute rezervele de apă pentru următoarea zi, în speranţa că Electrica va reuşi să repună în funcţiune fronturile de captare şi se va putea reintra în regim normal de furnizare a apei potabile.

Restricţionarea  şi reducerea presiunii apei potabile va afecta alimentarea cu apă potabilă la etajele superioare în cazul consumatorilor din următoarele zone din Galaţi: strada Gheorghe Doja, bulevardul George Coşbuc, strada  Drumul Viilor, strada Nicolae Mantu, strada  Drumul de Centură, sat Fileşti, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente:  cartierul Aurel Vlaicu, cartierul Nae Leonard, cartierul Siderurgiştilor Vest, cartierul Micro 14 (inclusiv Viaduct), cartierul I.C.Frimu, cartierul Fileşti,  cartierul Micro 38, cartierul Micro 39A, cartierul Micro 39 B, cartier Micro 39 C, cartierul Micro 40 şi cartierul Micro 13 B.

În aria de operare a societăţii Apă Canal SA Galaţi din judeţul Galaţi există probleme cu alimentarea cu energie electrică la gospodăriile de apă din localităţile: Movileni, Umbrăreşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Smârdan, Balinteşti,  Pleşa, Cavadineşti, Bereşti, Târgu Bujor, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. 

În aceste localităţi, se va  analiza de la caz la caz posibilitatea de alimentare cu apă potabilă, iar acolo unde este tehnic posibil, se vor monta generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice.

Fronturile de captare a apei de la Cosmeşti şi Târgu Bujor sunt inoperabile

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, frontul de captare Cosmeşti a fost scos din funcţiune astăzi, 21.04.2017, începând cu ora 09,00, ca o consecinţă a defecţiunilor survenite pe reţeaua Electrica.

Eforturile Electrica de remediere a situaţiei nu au condus nici până în acest moment la repunerea în funcţiune, cel puţin provizoriu, a frontului de captare Cosmesti. Situaţia este similară şi la Târgu Bujor,  unde frontul de captare a fost scos din funcţiune din seara zilei de 20.04.2017, începând cu orele 19,00.

În această situaţie, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare amintite, pentru menţinerea continuitătii alimentării cu apă a locuitorilor  din oraşele Tecuci şi Târgu Bujor, începând de astăzi, 21.04.2017, orele 14,00, Apă Canal va restricţiona alimentarea cu apă a consumatorilor, astfel:

-În intervalul orar 14,00-17,00 se va furniza apă potabilă cu presiune redusă;

-În intervalul orar 17,00-22,00 se va reintra în parametri normali de furnizare  a apei potabile;

-În intervalul orar 22,00-05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apă potabilă cu presiune redusă, astfel încât să  poată fi refăcute rezervele de apă pentru următoarea zi, în speranţa că Electrica va reuşi să repună în funcţiune frontul de captare şi se va putea reintra în regim normal de furnizare a apei potabile.

”Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de restricţionarea/sistarea apei potabile şi mulţumim pentru înţelegere. Imediat ce echipele Electrica vor reuşi realimentarea cu energie electrică, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile”, au precizat reprezentanţii Apă Canal.

 

citeste totul despre: