Veşti proaste despre evoluţia vremii: ninsorile nu se opresc nici azi, iar după aceea vom avea brumă şi îngheţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ninsoare vine îngheţul FOTO Costel Crângan
După ninsoare vine îngheţul FOTO Costel Crângan

Judeţul Galaţi se va afla până vineri după-amiază sub cod galben de ninsoare şi vânt, iar de vineri seară şi până sâmbătă dimineaţă sub cod galben de brumă şi îngheţ. În continuare, mii de locuinţe din judeţ sunt fără curent electric, iar mai multe drumuri sunt închise.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea este încă departe de a se îmbunătăţi şi că fenomenele extreme vor continua cel puţin până duminică.

Pe raza judeţului Galaţi vor continua ninsorile, până vineri după-amiază, zona fiind sub cod galben de ninsoare şi vânt puternic. Este de aşteptat ca numărul de localităţi fără energie electrică să crească. În acest moment, circa o treime dintre locuitorii judeţului Galaţi (în special în jumătatea de nord) nu au electricitate din cauza avariilor la reţea.

Până vineri, la ora 16,00, vântul va avea intensificări temporare, cu aspect de vijelie (pe alocuri de viscol). Viteza la rafală va atinge 55...65 km/h, iar pe alocuri se vor depăşi 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitaţii de 15…20 l/mp.

Codul galben va căpăta noi conotaţii din seara zilei de vineri, 21 aprilie. Până sâmbătă dimineaţă, la ora 9,00, este aşteptată o răcire a vremii, cu brumă, temperaturi scăzute şi chiar îngheţ la sol.

„Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării şi, local, îngheţ la sol”, informează ANM.

Nici duminică lucrurile nu vor sta prea bine, căci vremea se va menţine mult mai rece decât media obişnuită, vântul va bate puternic şi sunt aşteptate ploi bogate cantitativ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite