Voia să intre în ţară cu o maşină din Franţa în baza unor acte false. Ca să scape, a încercat să-i mituiască pe poliţiştii de frontieră

Voia să intre în
ţară cu o maşină din Franţa în baza unor acte false. Ca să scape, a încercat
să-i mituiască pe poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră l-au reclamat pe mituitor la Direcţia Generală Anticorupţie Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 28 de ani a ajuns în boxa acuzaţilor pentru dare de mită după ce le-a oferit bani poliţiştilor de frontieră ca să introducă în ţară o maşină, a cărei serie de pe caroserie nu corespundea cu cea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 22 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de C.V., în vârstă de 28 de ani. La controlul specific, s-a stabilit faptul că seria poansonată de pe caroseria autoturismului nu corespundea cu seria înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat la control.

”Cu această ocazie, conducătorul auto le-a promis celor doi poliţisti de frontieră, cu titlu de mită, suma de 100 de euro, pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau şi pentru a-i permite continuarea deplasării, propunere care a fost refuzată”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Pentru continuarea cercetărilor, persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, ocazie cu care C.V. a oferit suma de 200 de euro, solicitând intrarea în audienţă la şeful sectorului. În acel moment, poliţiştii de frontieră au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Galaţi.

În baza sesizării, lucrătorii anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au organizat un flagrant, în urma căruia C.V. a fost surprins când îi oferea şefului sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti suma de 500 de lei drept mită pentru a fi lăsat să intre în ţară cu autoturismul. Bărbatul a fost trimis în judecată zilele trecute pentru dare de mită.

 

 

citeste totul despre: