Spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, pus din nou în scenă la Teatrul Gulliver. O poveste despre sacrificiu şi renaştere

Spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, pus din nou în
scenă la Teatrul Gulliver. O poveste despre sacrificiu şi renaştere

Copiii vor îndrăgi cu siguranţă personajele din ”Frumoasa şi Bestia” Foto: Teatrul Gulliver

O poveste foarte îndrăgită de copii, care nu putea să lipsească din repertoriul Teatrului Gulliver. Spectacolul este o lecţie de devotament şi sacrificiu pe care fiica cea mică îl face pentru tatăl său, Bernardo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea ”Frumoasa şi Bestia” este extrem de cunoscută, dar ea atrage mereu prin sentimentele pe care le încearcă audienţa în timpul spectacolului.

Frumoasa acceptă să se ducă la palatul Bestiei pentru a-şi salva tatăl, care furase un trandafir din grădina monstrului cu chip de om şi trup de fiară, drept cadou pentru fiiica sa.

Ajunsă la palat, Frumoasa va reuşi să îndrăgească această arătare care, dincolo de înfăţişarea sa grotească, ascundea un suflet cald şi sensibil.

Şirul întâmplărilor desfăşurate la palatul fermecat ne conduc într-o ingenuă poveste de dragoste dintre cei doi. Bestia fusese de fapt un prinţ fermecat de o vrăjitoare care dorea să se răzbune pentru că frumosul prinţ îi respinsese cererea în căsătorie.

Vraja aceasta nu se va desface decât atunci  când o fecioară va consimţi să îi devină soţie. Frumoasa se va îndrăgosti de Bestie şi, pentru a-l salva de la moarte, acceptă să se căsătorească cu ea. Vraja se desface şi copacii din pădure devin iarăşi ce au fost, adică Regele, Regina şi supuşii lor, iar Bestia redevine prinţul cel frumos.

Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolului de la casieria Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”, preţul acestora fiind de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.       

citeste totul despre: