Dorel de Galaţi loveşte din nou. Călătorii trebuie să coboare ca să urce în vagoane

Dorel de Galaţi
loveşte din nou. Călătorii trebuie să coboare ca să urce în vagoane

Călătorii se chinuie în fiecare zi pentru a urca în vagoanele supraetajate Foto: Adevărul

Scene amuzante şi nu prea în Gara CFR din Galaţi. Din cauza diferenţei mari de nivel între peron şi vagoanele supraetajate de tren care au platforma mai jos, călătorii au fost nevoiţi zilele trecute să depună eforturi considerabile pentru a urca sau a coborî din vagoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi călători care s-au îmbarcat sau au coborât din trenurile care au oprit zilele trecute în Gara CFR din Galaţi au avut surpriza neplăcută să constate că trebuie să sară cam jumătate de metru pentru a ajunge la platforma vagoanelor de tren supraetajate.

Şi asta pentru că peronul era prea înalt faţă de platforma vagoanelor, iar persoanele mai în vârstă au fost nevoite să se târască efectiv pentru a putea coborî din aceste vagoane. Reprezentanţii CFR susţin că problema nu este la construcţia peronului, ci vina ar aparţine unui impiegat care a direcţionat greşit trenurile supraetejate pe peronul 1 al Gării CFR din Galaţi.

"Eroarea a fost produsă de către impiegatul de mişcare dispozitor din staţia CF Galaţi care a introdus garnitura trenului la linia 1 în loc de linia 3. Menţionăm că peronul de la linia numărul 1 din staţia Galaţi este construit conform normelor naţionale şi europene în vigoare şi este destinat anumitor tipuri de vagoane de călători, pentru care îmbarcarea călătorilor de la un peron cu înălţime mică este dificilă”, a precizat CFR.

Regionala CFR Galaţi îl cercetează disciplinar pe impiegatul din cauza căruia s-a produs eroarea de zilele trecute, însă navetiştii susţin că se confruntă zilnic cu această problemă.

citeste totul despre: