Cum faci cel mai gustos struli, o combinaţie de carne învârtită din aluat şi cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Struli Foto: www.pinterest.es
Struli Foto: www.pinterest.es

Struli este, de fapt, un ştrudel cu carne şi cartofi, o combinaţie delicioasă de ingrediente care îşi împrumută aromele unele de la celelalte, rezultând în final un preparat care îţi încântă papilele gustative.

Preparatul are o uşoară influenţă săsească, fiind pregătit în special în sezonul rece, şi reprezintă o combinaţie interesantă de ingrediente, care pot la fel de bine să fie şi ele, la rândul lor, mâncăruri de sine stătătoare.

”Vom începe prin a tăia carnea în bucăţi mari, ca pentru tochitură, iar peste aceasta vom pune puţină sare şi ulei într-un recipient, lăsând-o să se soteze uşor. Separat, vom curăţa şi sota ceapa până se înmoaie la foc domol”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru patru porţii:

-Ceapă-500 de grame;

-Cartofi-500 de grame;

-Carne de porc-300 de grame;

-Făină-250-300 de grame;

-Brânză de oaie-200 de grame;

-Suc de roşii-200 de grame;

-Sare şi piper, după gust;

-Foi de dafin-două bucăţi;

-Pastă de tomate-100 de grame;

-Pătrunjel-o legătură;

-Ulei de floarea soarelui-100 de mililitri.

Ştrudel cu ceapă şi brânză de oaie

Tăiem pătrunjelul, iar cartofii îi punem la fiert în coajă, cu apă şi sare. Între timp, vom realiza un aluat din făină, o cană de apă şi un praf de sare. Aluatul nostru trebuie să iasă puţin mai consistent şi să nu fie lipicios, urmând să îl lăsăm acoperit într-un vas la dospit.

”Din acest luat vom pregăti foaia de ştrudel, pentru că de aici vine şi denumirea de struli. Vom întinde aluatul şi îl vom face sul, tăindu-l apoi la 5-6 centimetri, formându-se astfel nişte pacheţele, pe care le vom pune la fiert în apă cu sare. Aluatul poate fi modelat şi sub formă de cornuleţe, în funcţie de preferinţa bucătarului. Când aluatul este întins, punem ceapa tocată mărunt şi brânza de oaie rasă, rulându-l apoi în formele amintite”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Pacheţelele sau cornuţele vor fi fierte în apă aproximativ 8-10 minute, scoţându-le apoi şi lăsându-le să se răcească. Cartofii care s-au fiert între timp îi vom curăţa de coajă, presărând sare şi piper peste ei pentru a le defini gustul.

”Între timp, s-a sotat şi carnea pe care am pus-o la înmuiat într-un recipient sub capac, iar acum vom începe să realizăm straturi de cartofi, carne şi pacheţele de care amintiteam anterior într-un  alt recipient mai înalt, ideal fiind să avem un vas de lut”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.

La final, vom adăuga sucul de roşii, foile de dafin şi pasta de tomate pe care o diluăm cu puţină apă, punând apoi un nou strat de cartofi, carne şi pacheţele până când vom încheia operaţiunea, iar recipientul sau vasul de lut îl vom băga la cuptor.

Vom lăsa ingredientele să se prepare termic la cuptor preţ de 15-20 de minute la foc mic, însă la fel de bine ele pot fi pregătite într-un recipient pe focul de la aragaz. După ce se întrepătrund aromele, sosul de roşii a scăzut, iar mâncarea s-a legat, vom lăsa preparatul să se tempereze, putând apoi servi ştrulii fierbienţi cu pătrunjel  şi brânză de oi rase deasupra alături de un pahar de vin roze.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite