Cum faci cea mai bună tartă cu cireşe. Cu ce recomandă un maestru de artă culinară să servim deliciosul desert
0Multe gospodine nu se încumetă să facă o tartă cu cireşe sau cu alte fructe, pe motiv că este migăloasă şi le ia mult timp, însă nimic nu este mai departe de adevăr. Dacă respectăm ordinea corectă în care trebuie adăugate ingredientele, într-o oră desertul este gata.
Vom începe prin a spăla cireşele şi a le rupe cozile, scoţând apoi sâmburii şi lăsându-le într-o sită pentru a se scurge surplusul de suc şi apă de la spălat.
”Vom unge cu unt tava, presărăm două linguri de zahăr în forma de tartă pe care o avem şi adăugăm cireşele pe fundul vasului de copt. Într-un bol, amestecăm celelalte ingrediente, adică ouăle, laptele, făina şi puţină sare, cu menţiunea că făina o vom adăuga ultima şi vom amesteca până se formează o compoziţie omogenă”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.
Ingrediente:
-Cireşe-600 de grame;
-Unt-30 de grame;
-Ouă-patru bucăţi;
-Lapte-250 de mililitri;
-Făină-100 de grame;
-Sare- un vârf de linguriţă;
-Zahăr-100 de grame;
-O jumătate de sticluţă de esenţă de migdale şi vanilie;
-Zahăr vanilat-un pliculeţ.
Compoziţia rezultată va fi pusă peste cireşele din vasul de gătit, iar cuptorul va fi încălzit în prealabil la 180 de grade. Vom lăsa tarta cu cireşe la cuptor pentru 40-45 de minute, iar testul prin care verificăm dacă s-a făcut se face cu o scobitoare sau un beţişor. Dacă tarta este coaptă bine, nu se va lipi nici un pic de compoziţie de scobitoare.
După ce scoatem tava de la cuptor, o lăsăm să se tempereze preţ de 10 minute, după care punem deasupra zahăr vanilat. ”Eu recomand ca, indiferent se sezon, să servim tarta cu cireşe alături de îngheţată”, punctează maestrul Nichi Mărăcine.