FOTO-VIDEO Focşănenii au luat Lumina Sfântă a Învierii

FOTO-VIDEO Focşănenii au luat Lumina Sfântă a Învierii

Curtea bisericii din Piaţa Unirii a fost neîncăpătoare

Bisericile din oraş au fost pline de credincioşii ortodocşi care la miezul nopţii au răspuns la unison „Adevărat a Înviat!"

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de focşăneni au venit să ia Lumină şi au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere.

Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au dorit să celebreze Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos. Aici, înainte de miezul nopţii preotul paroh a împărţit  Lumina Sfântă credincioşilor, iar în curtea bisericii a răsunat  din glasil părintelui cuvintele aşteptate de toată suflarea din Piaţa Unirii, „Hristos a Înviat!”,  urmate de răspunsul la unison al credincioşilor, „Adevărat a Înviat!”.

"Venim aici de Înviere de cel puţin zece ani, dar este pentru prima dată când preotul nostru drag, Tudor Marin, nu mai este printre noi să ne spună Hristos a Înviat!. Voi merge la mormântul său să aprind o lumânare pentru odihna sufletului său bun", ne-a spus o focşăneancă prezentă la Slijba de Înviere. 

Străzile oraşului s-au transformat pentru scurt timp în adevărate râuri de lumină, credincioşii îndreptându-se spre cimitirele unde odihnesc cei care au trecut în lumea de dincolo sau spre locuinţe cu lumânările aprinse. În biserici, slujba de Înviere a continuat până dimineaţa.

Momentul din Piaţa Unirii a fost surprins şi de la înălţime, de către un video-fotograf profesionist din Focşani, Iulian Pricop, care cu ajutorul unei drone telecomandate a filmat mulţimea cu sute de lumânări aprinse. 

Preotul a împărţit Lumina Sfântă credincioşilor

Imagini din aceeasi galerie
  • Preotul a împărţit Lumina Sfântă credincioşilor
  • Lumina Sfântă a circulat din mână în mână
  • Treptele monumentului din Piaţa Unirii au fost luate cu asalt de credincioşi
  • Sute de credincioşi au particpat la Slujba de Înviere
Distribuie imaginea
citeste totul despre: