Baronul Brăilei, Gheorghe Bunea Stancu, eliberat condiţionat din Penitenciarul Focşani
0După mai multe încercări nereuşite de a scăpa din penitenciar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila a obţinut astăzi decizie definitivă din partea magistraţilor Tribunalului Vrancea la cererea sa de a fi eliberat condiţionat.
După un an şi patru luni de puşcărie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, va fi pus astăzi în libertate de Penitenciarul Focşani.
Magistraţii Tribunalului Vrancea au respins apelul DNA la decizia magistraţilor de la Judecătoria Focşani, de a-l elibera condiţionat pe baronul din Brăila.
"Respinge, ca nefondată, excepţia de tardivitate a contestaţiei invocată de intimatul Gheorghe Bunea Stancu. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 587 alin. 3 C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, împotriva sent.pen. nr. 1446/20.07.2016 a Judecătoriei Focşani, privind pe intimatul condamnat Gheorghe Bunea Stancu, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitiv", se arată în decizia magistraţilor din Vrancea.
Stancu a fost condamnat în aprilie 2015 la 3 ani de închisoare, în dosarul “Mită la PSD”.
El a beneficiat şi de o reducere a pedepsei, pentru că a împlinit vârsta de 60 de ani, fapt care i-a facilitat intrarea în comisia de liberare condiţionată.
În prezent, Gheorghe Bunea Stancu mai este judecat şi în alte dosare de corupţie, fiind acuzat de prejudicii aduse statului în perioada când a avut pe mână soarta judeţului Brăila.
Stancu a fost trimis în judecată în acest an şi este acuzat de procurorii DNA că, în perioada ianuarie - martie 2009, alături de alţi spuspecţi din anturajul patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a desfăşurat activităţi de corupere a unor funcţionari publici şi înalţi demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice. Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei „InterAgro” de circa 600.000.000 euro, reprezentat de vânzarea îngrăşămintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse.