Patru cărţi, trei femei, o Nesfântă Treime. Despre amor şi viaţă trăită cu îndrăzneţe, la Cărtureşti
0Trei autoare de succes aparţinând noului val de scriitori români îşi lansează romanele la Constanţa. Cristina Nemerovschi, Corina Ozon şi Lorena Lupu, denumite Nesfânta Treime pentru stilul lor direct şi îndrăzneţ, se întâlnesc cu publicul de la malul mării în acest weekend - sâmbătă, ora 16.30, la City Park Mall.
Fanii literaturii neconvenţionale, scrisă de femei îndrăzneţe, sunt aşteptaţi la cvadrupla lansare moderată de Alexandru Voicescu, sub egida Editurii Herg Benet şi a librăriei Cărtureşti. Evenimentul editorial are loc în zona liftului panoramic din incinta City Park Mall. Cărţile sunt disponibile în reţeaua de librării Cărtureşti.
„Liniştea şi tumultul mării au acelaşi efect terapeutic. Te cheamă şi recheamă, iar pentru mine, marea este reperul primordial, acela că mă va aştepta mereu, în acelaşi loc, la aceeaşi oră. La poalele ei s-au consumat sau nu iubiri, pe care le duc în bagajul către alte iubiri. Nu e întâmplător faptul că am câteva capitole din cartea «Zilele amanţilor» care se desfăşoară pe litoral.
Marea închide multe secrete. Sânge fierbinte, trupuri umede, bătăi de inimă accelerate, îmbrăţişarea sub lună şi răsărit de soare, şoapta strivită cu călcâiul în nisip, gleznele mângâiate de valuri. Acesta e all inclusive pentru mine. La care se adaugă şi oamenii dragi pe care îi am acolo, mătuşă şi verişori“, zâmbeşte Corina Ozon, scriitoarea a cărei carte de debut, „Zilele amanţilor“, a urcat direct în topul preferinţelor cititorilor.
„Păpuşile“ Cristinei Nemerovschi
Romanul „Păpuşile“, o poveste despre iubire şi moarte, este a opta carte a scriitoarei Cristina Nemerovschi. Romanul a fost nominalizat în cadrul Galei Tinerilor Scriitori la categoria Tânărul prozator al anului şi s-a clasat în topul celor mai populare romane din 2014, votate de cititorii Bookaholic. A fost cea mai vândută carte a Editurii Herg Benet la Gaudeamus 2014 şi unul dintre bestseller-urile editurii pe anul trecut.
Iată cum o descriu alţi autori:
„Cartea care va zdruncina preconcepţii şi va crea dependenţă“ (Ana Barton)
„Cea mai frumoasă şi tragică poveste de iubire împletită cu moarte de la Romeo şi Julieta încoace. Doar că mult mai profundă şi mai autentică“ (Reliana Crăciun)
„«Păpuşile» este un roman cu două lesbiene, dar, cumva, asta nu mai e atât de relevant în timp ce îl citeşti. Pentru că este despre lucruri mai importante şi mai mari decât orientarea sexuală a unor tinere. Este despre moarte, în primul rând. Despre suferinţă şi acceptare. Despre iubire. Despre riscuri, viaţa trăită la limită, sfidare, prietenie, iertare. Despre relaţiile dintre părinţi şi copii. Despre societatea de azi, nu în ultimul rând. Despre găsirea propriului drum şi neabaterea de la el. Despre formarea unei conştiinţe şi despre cum te laşi modelat de ceea ce trăieşti“ (Alexandru Petria)
„Sensibilă şi violentă. Tandră şi dură. Lectură obligatorie pentru părinţii ai căror copii se apropie de adolescenţă“ (Anamaria Ionescu).
Debut fulminant al Corinei Ozon cu „Zilele amanţilor“
„Zilele amanţilor“ este romanul de debut al Corinei Ozon, o carte care a devenit rapid obligatorie de citit, pe reţelele de socializare şi nu numai. A ocupat locul 2 în topul preferinţelor cititorilor Bookaholic, pentru romanele apărute în 2014.
„Cartea se citeşte uşor, e cinică, e vie, are tot ce îi trebuie pentru a deveni un success“ (Ştefan Caraman)
„«Zilele amanţilor» e o carte pentru dezinhibaţi. N-o recomand proştilor si bigoţilor“ (Alexandru Petria)
„Aceasta este o carte deşteaptă. Iar vrăjitoria nu-i deloc exclusă. Te ţine lipit de ea, nu te lasă absolut deloc nici să faci altceva şi nici măcar să te gândeşti la altceva. Nu poţi uza de niciun instrument fizic ori sufletesc pentru a i te sustrage. Iar dacă asta nu-i curată fermecătură, atunci ce este? A, ştiu. Literatură deşteaptă“ (Ana Barton)
„O lectură care curge uşor, cu un limbaj direct şi frust, perfect adaptat subiectului. Corina vorbeşte cu umor şi amar, fără ocolişuri, despre situaţii de viaţă verosimile, desprinse din cotidian. Amanţii putem fi oricare dintre noi“ (Petronela Rotar)
„Dona Juana“, o carte explozivă
Romanul erotic „Dona Juana“ de Lorena Lupu se află deja la cea de-a doua ediţie, cu o prefaţă semnată de Cristian Mungiu şi o postfaţă de Alex Ştefănescu. O carte explozivă, care a cucerit rapid şi iremediabil cititorii.
„Ştii, până la urmă cred că cel mai viu lucru la un roman erotic – mai mult decât erecţiile generate şi fiorul literar stârnit – sunt tocmai imaginile astea intime din memoria personală pe care rândurile aşternute de tine pe hârtie le mai învie o dată, făcându-te să-ţi aminteşti că n-ai murit încă“ (Cristian Mungiu)
„Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire în toate formele ei de manifestare, ci şi un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizările ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, à rebours, un soi de „viol“ metafizic, stupid în sine, dar nutritiv pentru poveste…“ (Dan-Silviu Boerescu)
«Romanul «Dona Juana» este la fel ca autoarea lui, Lorena Lupu: tempestuos, seducător, sincer, fragil, neînfricat, nemilos, imposibil de uitat. Dacă lectura «Donei Juana» nu te prinde, verdictul nu poate fi decât unul singur: nu-ţi place literatura“ (Cristina Nemerovschi)
Romanul-pamflet
„Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes“ este un roman-pamflet semnat de Cristina Nemerovschi, o satiră dură la adresa lumii literare româneşti, consacrând un stil diferit al autoarei faţă de primele sale romane.
„Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre“ (Felix Nicolau)
„“De patru ore râd singură în faţa calculatorului. Recomand cu foc şi pară romanul lui Nemerovschi, «Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de success». E, poate, cel mai bun text pe care l-a scris în viaţa ei. Bravo, Cristina!“ (Lorena Lupu)
„Dacă Rezervaţia unicornilor am citit-o pe nerasuflate, pe Anghelescu l-am citit greu, greu de tot… pentru că nu mai distingeam literele, din cauza lacrimilor de râs. Am râs cu lacrimi pe tot parcursul cărţii. Absolut minunat“ (Deea Negoiţă)
„O lectură potrivită pentru orice generaţie. O carte excelentă!“ (Oana Tămaş)
Noul val al literaturii
LORENA LUPU
S-a născut în Sfântu Gheorghe, Covasna, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“, Secţia Actorie. În 2006 debutează atât în teatru, cu rolul principal din Război cu Troia nu se face de Jean Giraudoux (la Teatrul Mic, Bucureşti), cât şi în literatură, cu romanul autoficţional Rondo Capriccioso, care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive atât în presă, cât şi în blogosferă. Publică romanul Bătăuşu’ de Câmpi (2007), experimentul literar – fotografic Hyde Park (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr şi în 2012, revine în atenţia cititorilor cu romanul erotic Dona Juana.
CORINA OZON
Este timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti. A făcut 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa crisă (ziarul „Ora”) şi televiziune (Antena 1), şi un update de 2 ani în producţie tv (Intact Media Group). Convertită de alţi 10 ani la PR & Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Naţională SA.
Absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mama de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândreşte cel mai mult. Al treilea va fi cartea «Zilele amanţilor», probabil. Începută pe un blog, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod continuarea. Şi după apariţia cărţii încă o mai cer.
„Alex Mazilu (care mi-a făcut fotografia) s-a întrebat mirat „cum cineva cu faţă îngerească a putut scrie o carte ca «Zilele amanţilor». MBA-ul te învaţă să-ţi provoci limitele şi să aplici inteligent. Chiar şi cuvintele deocheate ( a se citi «din viaţa de zi cu zi»)“, râde Corina Ozon.
CRISTINA NEMEROVSCHI
Supranumită de critici „rebela literaturii române de azi“, de revistele glossy „regina literaturii dark“, licenţiată în Filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. De atunci, a mai publicat şapte cărţi: Pervertirea, Ani cu alcool şi sex, nymphette_dark99, Ce facem cu România?, Rezervaţia unicornilor, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, Păpuşile. De asemenea, a publicat trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, cu pseudonimul Anna Vary.
Vă mai recomandăm