Delicii culinare de pe insula Ada Kaleh, prezentate la festivalul turcesc de pe malul lacului Techirghiol
0O nouă ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească se desfăşoară sâmbătă, 19 octombrie, la Techirghiol. Aici se vor întrece cele mai pricepute gospodine musulmane.
Festivalul de Artă Culinară Turcească a ajuns la cea de-a 14-a ediţie şi este organizat de femeile din Uniunea Democrată Turcă din România. Manifestarea gastronomică începe sâmbătă, 19 octombrie, la ora 11.00, la Techirghiol şi va fi găzduită de Pensiunea Admir Ghiol, situată pe malul lacului Techirghiol.
„Vor fi premiate cele mai gustoase măncăruri tradiţionale turceşti şi delicii orientale pregătite la filialele UDTR din: Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Lazu, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Eforie, Măcin, Babadag, şi Fântâna Mare. Preparate culinare specifice insulei Ada Kaleh vor fi expuse de membrii filialei ce poartă numele vechii insule scufundate“, declară Filiz Ismail, preşedinta comisiei de femei din UDTR.
Concursul va cuprinde trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. Gospodinele din Dobrogea vor primi premii oferite de organizatori. Publicul se va delecta, pe lângă bunătăţile bucătăriei turceşti, cu un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblul folcloric Delikanlılar.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe oficiali locali şi de la nivel naţional, inclusiv de la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti şi Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa.
Pe aceeaşi temă: