VIDEO Unul dintre cele mai mare ecrane LED din Europa, cu o rezoluţie 8K, va „îmbrăca“ scena principală a Electric Castle. Cum arată scena

VIDEO Unul dintre cele mai mare ecrane LED din Europa, cu o rezoluţie 8K, va „îmbrăca“ scena principală a Electric Castle. Cum arată scena

Astfel va arăta scena principală a Festivalului Electric Castle de la bonţida, din acest an FOTO EC

Veşti surprinzătoare de la organizatorii Festivalului Electric Castle de la Bonţida: scena principală a EC 2017 va avea dimensiuni record, dar şi unul din cele mai mari ecrane LED din Europa, cu o rezoluţie 8K. Aceştia spun că ediţia de anul acesta va fi cea mai spectaculoasă de până acum şi că un adevărat oraş se va ridica în timp record la Bonţida, o comună de lângă Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul Electric Castle va începe peste 56 de zile şi, anunţă organizatorii, va fi cea mai spectaculoasă de până acum. Planul complet al festivalului este deja gata. Vor fi amenajări şi evenimente noi, echipamente care includ unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa şi un sistem de sonorizare care se regăseşte doar la marile evenimente de profil: toate vor fi ridicate în timp record pe o suprafaţă ce se extinde în acest an la peste 220.000 metri pătraţi.

Cum scena principală este principalul punct de atracţie al festivalului la fiecare ediţie, EC 2017 va stabili un nou record pentru piaţa de evenimente muzicale din România: un ecran LED de peste 600 metri pătraţi cu o rezoluţie 8K, iar scena va avea o deschidere de peste 80 metri liniari.

„Împreună cu un sistem de sunet cu performanţe de vârf, ecranul va contribui la o experienţă muzicală şi vizuală completă, aşa cum merită toate show-urile programate aici, printre care cele ale Alt J, Franz Ferdinand sau Deadmau5.

Aproape 35.000 de oameni vor trăi zilnic într-un spaţiu istoric, nelocuit timp de 360 de zile în cursul unui an. Este un număr de oameni mai mare decât populaţia Sighişoarei, dar în acelaşi timp o densitate de oameni de 75 de ori mai mare decât media din Cluj-Napoca şi de 10 ori mai mare decât în New York, SUA“, spun cei din echipa EC.

Potrivit unui comunicat, organizatorii vor construi de la zero infrastructura necesară într-un timp foarte scurt:

„Reţeaua electrică dedicată exclusiv festivalului are o putere instalată de 6 MW, suficientă pentru a alimenta câteva cartiere ale Clujului, iar peste 15 kilometri de fibră optică au fost traşi încă din 2016 pentru a permite funcţionarea sistemului integrat de plăţi. Anul acesta, zona de camping devine o aşezare urbană în sine. Cei 10.000 de participanţi aşteptaţi cu corturile vor avea, pe lângă facilităţile obişnuite, şi un supermarket, o zonă de grill, propria scenă şi o zonă independentă de activităţi“.

EC 2017 se va desfăşura între 12 şi 16 iulie, când peste 200 de artişti vor concerta pe 9 scene.

Mai puteţi citi:

Festival de Cluj 2017: cinci evenimente de top pe care nu trebuie să le ratezi vara aceasta în capitala Transilvaniei

citeste totul despre: