VIDEO Mafiot italian prins în Cluj. Era căutat de 9 ani şi fusese condamnat la închisoare pentru crimă organizată

VIDEO Mafiot italian prins în Cluj. Era căutat de 9 ani şi fusese condamnat la închisoare pentru crimă organizată

Maşină de poliţie  FOTO Adevărul

Poliţişti din Cluj şi din Italia au localizat şi prins un cetăţean italian condamnat la o pedeapsă de 16 ani pentru crimă organizată. Pe numele italianului fusese emis un mandat european de arestare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cetăţean italian, condamnat la 16 ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată, a fost prins joi, 10 august, de poliţişti din Cluj şi din Italia, într-o casă din judeţul Cluj.

„La data de 10 august, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia, au depistat un bărbat, în vârstă de 66 de ani, care era urmărit de autorităţile italiene, de aproximativ 9 ani. Poliţiştii din Cluj, împreună cu ofiţerii italieni, au efectuat astăzi descinderi în două locaţii, cel în cauză fiind depistat într-o locuinţă din localitatea Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj“, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Autorităţile italiene au emis în luna mai, anul acesta, un mandat european de arestare pentru infracţiuni de crimă organizată, amintind că persoana căutată este condamnată la o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Cetăţeanul italian în vârstă de 66 de ani a fost reţinut şi prezentat magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, pentru confirmarea mandatului european de arestare şi apoi va fi predat autorităţilor italiene. La prinderea acestuia au contribuit şi reprezentanţi ai Biroului SIRENE, un birou de cooperare poliţienească în spaţiul Schengen, din cadrul Poliţiei Române.

 

Mai puteţi citi:

Patru morţi după o execuţie în stil mafiot în sudul Italiei

citeste totul despre: