Un şef de serviciu din cadrul DSV Cluj, Mircea Lucaciu, e acuzat de favorizarea făptuitorului. I-a anunţat pe evazionişti

Un şef de serviciu din cadrul DSV
Cluj, Mircea Lucaciu, e acuzat de favorizarea făptuitorului. I-a
anunţat pe evazionişti

Mircea Olimpiu Lucaciu  FOTO: ANSVSA

Şeful Serviciului Inspecţii din cadrul DSV Cluj, Mircea Olimpiu Lucaciu, este suspectat în dosarul „mafiei“cărnii că a anunţat patronul unei firme care are o reţea de magazine în toată Transilvania. Surse din anchetă spun că atât Mircea Lucaciu, cât şi acel inspector OPC Cluj sunt cercetaţi în stare de libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse din anchetă, consilierul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare este Mircea Olimpiu Lucaciu, şef Serviciu Inspecţii în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Cluj.

„ L.O.M., având calitatea de consilier în cadrul A.N.S.V., cu privire la care în cursul zilei de 12.03.2014, s-a dispus extinderea şi  începerea urmăririi penale, suspectat fiind pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului; în cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoştinţă despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparţinând unei societăţi comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterată“, se arăta în comunicatul dat, de dimineaţă, de DIICOT.

Asta în condiţiile în care şeful lui Mircea Lucaciu, directorul executiv al DSV Cluj, Nicolae Pivariu, ştie că Lucaciu ar colabora cu anchetatorii în dosarul privind mafia cărnii şi nu ar fi acuzat.

Lucaciu a aflat de control şi l-a atenţionat pe C.R.B., Bogdan Radu Curticiu, directorul firmei Michelangelo SRL.
În ceea ce priveşte inspectorul OPC Cluj, N.V.V, suspectat de pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat, comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Mircea Varga, susţine că nu are niciun angajat pe judeţul Cluj cu iniţialele N.V.V., date de DIICOT, în comunicatul de azi-dimineaţă.

„La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj nu avem niciun angajat cu acest nume“, susţine Mircea Varga.
Aceasta a fost declarată de către Mircea Varga după ce reporterul „Adevărul“ i-a spus că şefii de la comisariatele judeţene din Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (Cluj), adică Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Bihor (la Sălaj n-au fost percheziţii) susţin că nu au niciun inspector angajat care să aibă iniţialele N.V.V.

Mai puteţi citi:

UPDATE Un inspector OPC Cluj, suspectat în dosarul „mafiei“ cărnii pentru trafic de influenţă. Purtătorul de cuvânt al instituţiei: „Nu ştiu cine e“

Zeci de tone de carne şi produse din carne au fost retrase din depozitele clujene

citeste totul despre: