UBB lansează prima platformă de crowdfunding din mediul universitar. Unul dintre proiectele finanţate va fi cel al sângelui artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sânge artificial FOTO: Remus Florescu
Sânge artificial FOTO: Remus Florescu

UBB este prima universitate din România care va folosi o platformă de crowdfunding pentru finanţarea proiectelor sale universitare. Acest tip de acţiune este o formă evoluată de fundraising (colectare de fonduri) care înlocuieşte sistemul clasic de donaţie cu unul practicat pe scară largă în Statele Unite şi în Uniunea Europeană.

“Forma alternativă de finanţare îmbracă o haină nouă datorită evoluţiei tehnologiei. Modelul românesc, transpus în contemporaneitate, îl reprezintă acţiunea de la sfârşitul secolului al XIX- lea prin care sub îndemnul "daţi un leu pentru Ateneu" societatea a contribuit la construcţia Ateneului român. Internetul schimbă modul de interacţiune dintre oameni, schimbă modelele de business şi face mai uşoară, rapidă şi transparentă, orice acţiune”, a declarat Mirel Borodi, fondator al primei platforme de crowdfunding din România.

UBB va strânge fonduri pentru finanţarea unor proiecte de interes pentru comunitatea academică clujeană. Sunt acceptate donaţii atât de la persoane fizice, cât şi de la persoane juridice. În cadrul noii platforme sunt propuse spre finanţare proiecte ca: recondiţionarea frescei din Auditorium Maximum, amenajarea unui complex muzeistic al UBB, înlocuirea calculatoarelor din bibliotecile UBB, rezidenţe de creaţie pentru scriitori români, substitut de sânge (Proiectul „sângele artificial”).

Cei care vor dori să susţină aceste proiecte, trebuie să efectueze, în prealabil, o înregistrare online prin care se va crea un cont de pe care vor putea, apoi, opera tranzacţiile dorite (plata cu cardul, internet banking sau ordin de plată). Astfel, orice acţiune va fi mai uşoară, mai rapidă şi transparentă. Site-ul de crowdfunding poate fi accesat AICI.

,,Platforma reprezintă o formă modernă de strângere de fonduri. Ideea a venit din partea domnului inginerului Mirel Borodi, unul din ,,părinţii,, crowdfunding-ului în România şi a fost urmată de o donaţie din partea acestuia. Domnul Borodi s-a implicat personal în implementarea sistemului la nivelul universităţii noastre, motiv pentru care îi mulţumim şi pe această cale”, a declarat Mihaela Luţaş, prorector UBB, responsabil de relaţia cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni şi practica studenţească.

Mai puteţi citi:

Sângele de la Cluj, în concurenţă cu cel de la Edinburgh! Care formulă este mai bună şi ce noutăţi au englezii

EXCLUSIV „Sângele artificial”, proiectul de Nobel al cercetătorilor clujeni, pus sub semnul întrebării de şeful Autorităţii Naţionale pentru Cercetare

„Daily Mail“, despre invenţia de Nobel a clujenilor: „Sângele artificial, care va putea fi folosit pe oameni, fără efecte secundare, a fost creat în România“

VIDEO Sânge artificial fabricat la Cluj: invenţie de premiu Nobel, şanse slabe de finanţare

Sângele artificial creat la Cluj, pe masa lui Barrosso. Traian Băsescu: „Voi solicita finanţare europeană pentru proiectul Cluj Innovation City“

Cum a ratat un român premiul Nobel? Povestea lui Gheorghe Benga

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite