Cum să slăbeşti în timp ce mănânci. Faimoasele calorii negative şi alimentele recomandate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentele care au calorii negative pot fi consummate chiar şi în cantităţi ceva mai mari fără teama de îngrăşare. Totuşi, medicii nutriţionişti recomandă cumpătare şi în acest caz.

Denumirea de „calorii negative” este oarecum improprie, în condiţiile în care nu există alimente care să nu aibă nicio calorie. Totuşi, dieteticienii au făcut un compromise şi au numic astfel alimentele care consumă mai multe calorii pentru a fi digerate decât aduc ele în organism. Specialiştii spun despre aceste alimente că ar avea darul de a arde grăsimile din organism. Acestea sunt indicate în special în curele de slăbire, dar şi în orice alimentaţie echilibrată. 

„Calorii negative„ vs „calorii goale”

La polul opus sunt aşa-numitele alimente care au „calorii goale”. Acestea nu numai că nu asigură substanţele necesare unei bune digestii, dar pot să fie chiar dăunătoare din cauza faptului că duc la îngrăşare. Pe lista acestora se află la loc de cinste mâncărurile fast food, pâinea albă, băuturile alcoolice şi mezelurile. 

În schimb, medicii nutriţionişti consideră că alimentele care au calorii negative sunt benefice pentru organism, motiv pentru care le şi recomandă pacienţilor. A fost şi dovedit ştiinţific că alimentele bogate în proteine şi fibre au proprietatea de a arde mai multe calorii decât au ele. Este vorba despre legume, fructe şi condimente. Totuşi, nu este indicat ca dietele bazate exclusiv pe alimente care au calorii negative să dureze un interval prea mare de timp.

Alimentele care au calorii negative

„Totul trebuie judecat în contextul stilului de viaţă. Această dietă, ca multe altele, nu poate face minuni dacă nu este personalizată. Dacă eşti sedentar, poţi să consumi nelimitat alimente cu calorii negative, dar nu slăbeşti, pentru că nu va exista o balanţă. De asemenea, arderile diferă de la copil la bătrân, de la bărbaţi la femei etc”, este sfatul dat de profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

Pe lista cu alimentele care au calorii negative se află numeroase legume. Morcovul, spanacul, fasolea verde, ruccola, ciupercile, ceapa şi dovlecelul sunt doar câteva dintre ele. Printre fructele de acest gen se regăsesc portocalele, mango, cireşele, vişinele, zmeura, căpşunile, afinele şi merele. Tot aici au fost incluse carnea albă în general – pui, curcan şi peşte, dar şi ouăle şi lactatele degresate. 

Citeşte şi

E-uri peste tot. Un chimist australian a demonstrat că şi alimentele bio sunt pline de coloranţi şi conservanţi

Dietele ayurvedice, comorile Indiei descoperite de occidentali abia după 6.000 de ani. „Modelează trupul şi înnobilează spiritul“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite