CJ Cluj reclamă lucrări ilegale făcute de Protecţia Copilului la clădirea în care funcţionează; Şeful DGASPC: Nu încălcăm legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DGASPC Cluj FOTo Facebook
Sediul DGASPC Cluj FOTo Facebook

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj reclamă că directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a făcut lucrări de reabilitare ilegale, fără autorizaţii, la clădirea în care funcţionează instituţia şi care este monument istoric. Directorul DGASPC Cluj susţine însă că nu a încălcat legea şi că a primit o adresă de la Ministerul Culturii în care se arată că imobilul nu este monument istoric.

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj arată, luni, într-un comunicat de presă, că directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a făcut lucrări ilegale la clădirea în care funcţionează instituţia aflată în subordinea CJ.

”Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj a efectuat lucrări ilegale, fără autorizaţii, la clădiri încadrate monument istoric. DGASPC Cluj este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, finanţată din bugetul judeţului Cluj, iar în cursul anului 2016 conducerea Direcţiei a dispus efectuarea ilegală a unor lucrări de reabilitare/reparare la un corp de clădire din incinta instituţiei (str. Eremia Grigorescu nr.37-39). Primăria Cluj-Napoca, în 17 mai 2016, prin procesul-verbal de constatare nr. 101, a constatat efectuarea lucrărilor ilegale şi a dispus oprirea lucrărilor, formulând în acest sens şi o plângere penală”, se arată în comunicatul citat.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, va solicita în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean rectificarea bugetului DGASPC, ”respectiv retragerea din buget a sumelor cheltuite ilegal, fără autorizaţie, la imobilul mai sus amintit”, se mai precizează în comunicat.

La rândul său, directorul DGASPC Cluj, Claudiu-Daniel Tămaş, a declarat, luni, pentru News.ro că are documente de la Ministerul Culturii care atestă că respectiva clădire nu este monument istoric, susţinând că preşedintele CJ, Alin Tişe, are o problemă personală cu el şi doreşte să îl îndepărteze de la conducerea instituţiei.

”Comunicatul este plin de inadveretenţe şi în primul rând un punct de vedere din partea noastră nu a fost solicitat de către Consiliul Judeţean Cluj. Domnul Tişe greşeşte, în primul rând, pentru că nu ni se pot tăia sume deja decontate şi asta e ceva ce ştie oricine. În al doilea rând, este vorba despre o clădire care nu este monument istoric şi de aceea am putut face acele lucrări. De-a lungul timpului acolo s-au făcut multe modificări. Noi avem o adresă de la Ministerul Culturii, semnată de către arhitectul Virgil Pop, în care scrie că imobilul nu este monument istoric. S-au făcut verificări de către Primărie şi de către Poliţia Locală şi nu a fost nicio problemă. Noi nu încălcăm legea”, a spus directorul DGASPC.

Anterior, în alte comunicate, Consiliul Judeţean Cluj a mai reclamat că DGASPC foloseşte camerele din clădiri pentru a caza persoane care nu au acest drept, cerând şi demisia directorului Direcţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite