”Start pentru o şcoală mai frumoasă”, proiect derulat de Colegiul Economic.  Elevii, implicaţi în activităţi creativ-educative: târguri şi expoziţii cu vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la Colegiul Economic, implicaţi în activităţi pentru înfrumuseţarea şcolii FOTO Colegiul Economic
Elevii de la Colegiul Economic, implicaţi în activităţi pentru înfrumuseţarea şcolii FOTO Colegiul Economic

Colegiul Economic din Călaraşi a demarat pe 1 aprilie 2019 proiectul ”Start pentru o şcoală mai frumoasă”. Coordonatorii proiectului, cadre didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, au pornit de la ideea de a implica elevii în înfrumuseţarea mediului şcolar care, cu siguranţă, are un efect major în progresul şi formarea acestora.

 Activităţile au ca scop principal, spun dascălii, valorificarea sferei emoţionale şi motivaţionale în formarea (educarea) simţului estetic, care va rămâne pe tot parcursul proiectului un punct de referinţă în realizarea obiectivelor. Se va avea în vedere faptul că,  implicându-se în activităţile propuse  la nivelul şcolii, elevii îşi vor perfecţiona strategiile de comunicare, vor dezvolta relaţii de colaborare şi întra-ajutorare în cadrul grupului şi chiar de ”divertisment”, care va reprezenta  o formă de exprimare a fiecărei clase. 

”Jocul didactic”solicită o gândire de tip problematic, elevii se întrec cu ei înşişi, colaborează în cadrul unui grup, îşi asumă responsabilitatea pentru actele proprii, concurând în acelaşi timp cu un alt grup.  De asemenea, s-a luat în considerare şi faptul că, prin această activitate educativă – non-formală, pot fi implicaţi şi elevii timizi, care de obicei sunt mai puţini activi în cadrul învăţării formale. 

Imagine indisponibilă

Caracterul se formează prin deprinderi şi educaţie”,

”Aşadar, realizarea acestui proiect va conduce spre implicarea şi maturizarea elevilor în luarea deciziilor la nivelul unui colectiv. Ideile exprimate prin fapte vor demonstra că orice călătorie începe cu un pas, iar caracterul se formează prin deprinderi şi educaţie”,  explică prof. Cornelia Radu.

calarasi scoala

Primele activităţi s-au desfăşurat la începutul acestei săptămâni prin realizarea unor târguri/ expoziţii cu vânzare. 

calarasi scoala

Astfel, pe 15 aprilie a avut loc în Laboratorul de Alimentaţie al şcolii, Târgul de prăjituri, realizat prin implicarea Clubului Impact - ” Deschide-ţi inima!” club de iniţiativă comunitară pentru tineri, coordonat de cadrele didactice: Anghel Mădălina, Anton Mădălina, Dumitrescu Daniela, Chesaru Dorina, Stanciu-Dinu Elena, Stănescu Carmen şi de liderul Nicolae Mădălin, elev în  clasa a XI-a I. Voluntarii şi liderii acestora au realizat prăjituri de casă pe care le-au vândut elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Vizionare de filme                                                                                       

Pe 16 aprilie, elevii clasei a VII-a A, coordonaţi de Radu Cornelia, profesor diriginte, au organizat sesiuni de vizionare de filme pentru elevii din ciclul primar si gimnazial.

calarasi scoala

În data de 17 aprilie, elevii claselor primare coordonaţi de Voinea Mariana, Radu Maria, Vlăscianu Nicoleta, Negrilă Adriana, învăţătoare, şi marinescu Elena, profesor de educaţie fizică şi sport au realizat o expoziţie cu vânzare de felicitări şi obiecte decorative pentru Paşte, iar elevii clasei a XI-a C, coordonaţi de Barbu Lucica, profesor diriginte, au participat cu o expoziţie de pluşuri.

calaarsi scoala

În urma activităţilor realizate în această săptămână, dar şi în cele viitoare (întrucât proiectul va fi derulat pe toată durata anului calendaristic 2019), fondurile obţinute vor fi folosite pentru a înfrumuseţa şi moderniza şcoala.  În acest sens, pe holul şcolii, va fi aşezată Cutia cu idei. Aici, fiecare elev, părinte, fost sau viitor elev care va participa la activităţi, va putea lăsa un bileţel cu idei / propuneri de înfrumuseţare / modernizare a şcolii şi de îmbunătăţire a activităţii educative.

calarasi scoala

Implicarea copiilor în înfrumuseţarea şcolii

Proiectul are ca scop implicarea elevilor în amenajarea şi înfrumuseţarea sălii de clasă şi a şcolii, pentru creşterea performanţelor şcolare şi formarea unei atitudini pozitive faţă de mediul educaţional.

Obiectivele specifice ale proiectului includ implicarea conştientă şi susţinută în activităţile de infrumusetare si modernizare; antrenarea elevilor în competiţia şcolară non-formală; îmbunătăţirea muncii în echipă; dezvoltarea spiritului critic prin autoevaluarea şi evaluarea elementelor decorative; stimularea creativităţii elevilor prin realizarea lucrărilor educativ-artistic.

calarasi scoala

Beneficiarii direcţi şi indirecţi sunt elevii din prezent şi din viitor, cadrele didactice şi părinţii elevilor, iar perioada de desfăşurare a proiectului este aprilie – decembrie 2019. Echipa de proiect este formată din prof. Radu Cornelia, director adjunct, prof. Ivanciu-Aurelia şi director, prof. Cârjilă Daniel.

calarasi scoala
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite