Măsuri ANSVSA pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Controale în magazine, cofetării şi măcelării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în perioada sezonului estival pentru prevenirea îmbolnăvirilor FOTO Adevărul
Controale în perioada sezonului estival pentru prevenirea îmbolnăvirilor FOTO Adevărul

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, dar ş riscului asociat cu răspândirea viruslui pestei porcine, în perioada 1 iulie – 31 august 2019, ANSVSA a dispus demararea unor controale în unităţile de vânzare cu amănuntul a cărnii de porc şi a produselor derivate, în condiţiile creşterii numărului de persoane care vizitează zonele de agrement şi localităţile de inters turistic în sezonul estival.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Echipele de control vor verifica cu predilecţie unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie, pensiunile turistice, măcelariile, hipermarketuri şi magazine alimentare situate în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic.

DSVSA va dispune extinderea controalelor pentru unităţile de tip fast-food, rulote, spaţiile comercializate dotate cu vitrinele frigorifice, precum şi alte obiective în care se prepară şi comercializează alimente, cu scopul propagării viruslui pestei porcine africane, prin intermediul cărnii proaspete de porc, al cărnii tocate, al cărnii preparate şi al produselor obţinute din carne de porc sau care conţin porc.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă şi trasabilitatea alimentelor din unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement şi în localităţile de interes touristic. Reamintim cetăţenilor numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, au anunţat reprezentanţii DSVSA.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite