Aprovizionare pentru Paşte de la ţară "bate" piaţa. Cu 300 de lei, umpli masa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mieii cumpăraţi direct de la stână, mai ieftini decât în magazin Foto:Adevărul
Mieii cumpăraţi direct de la stână, mai ieftini decât în magazin Foto:Adevărul

Pregătirile pentru sărbătorile de Paşte au intrat în linie dreaptă, iar oamenii spun că au făcut economii pentru a avea mese îmbelşugate. Cozonac, ouă roşii, miel, drob, pască, vin şi fructe. În acest zile, magazinele sunt luate cu asalt pentru procurarea ultimelor bunătăţi.

Pentru toate aceste alimente, călărăşenii trebuie să scoată din buzunare câteva sute de lei. Un kilogram de carne de miel se vinde în acest an în magazinele din Călăraşi cu 24 de lei. Cei care îşi fac aprovizionarea din mediul rural sunt avantajaţi. Producătorii vând cu 20 lei kilogramul de carne. Tot de aici poţi să procuri şi vinul care se vinde cu 8 lei litrul.

“Întotdeauna am cumpărat necesarul pentru Paşte de la ţară. Ştiu că marfa este garantată. Doar câteva produse le luăm din magazine”, a spus Rodica Marin(70 de ani), pensionară. Bărbatul a făcut un calcul sumar şi a ajuns la concluzia că pentru patru persoane, masa de Paşte îi va scoate din buzunar aproximativ 300 de lei. “Nu mai pregătesc acasă cozonacul, am o rudă la ţară care îl face după reţeta bunicii. Este delicios. De la ţară cumpărăm şi ouă. Sunt ecologice şi costă 50 de bani bucata”, a dăugat pensionara.

Verdeaţă pentru toate gusturile

În piaţa Big, tarabele sunt pline cu verdeaţă, tocmai bună de pus în drob, iar clienţii sunt aşteptaţi la cumpărături. O salată verde costă 2.5 lei, o legătură de ceapă sau de usturoi- 1.5 lei, mărarul şi pătrunjelul se vând cu 1 leu legătura, ridichiile costă 1.5 lei legătura sau 8 lei kilogramul, iar spanacul se vinde cu 6 lei kilogramul. Roşiile de import şi castraveţii costă 8,5 lei kilogramul.

Cozonacul bio n-are clienţi

Produsele de patiserie pregătite în cofetării nu prea au căutare din cauza preţului piperat. Un cozonac bio ardelenesc de un kilogram şi jumătate ajunge să coste 50 de lei. „Desertul este făcut din lapte de vacă, ouă, multă cacao, nucă, miere, fructe confiate şi stafide. Este un deliciu şi este singura reţetă care rezistă pe piaţă de şase ani. Sper să avem clienţi şi de aceste sărbători“, spune administratorul unei cofetării. Prepararea cozonacului este o adevărată artă. Patiserii lucrează 9 ore la o singură măsură, însă rezultatul este spectaculos. „Cine va cumpăra, nu va regreta alegerea făcută. Deşi am o presimţire că se anunţă un Paşte extrem de sărac“, a mai spus administratorul. Reţeta cozonacului ardelenesc este adusă în Bărăgan de la Sighetul Marmaţiei, iar cea de pască de la Vaslui.

 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite