VIDEO Vulcanii Noroioşi, „actori” în zeci de filme şi videoclipuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Videocplipuri ale unor vedete, pictoriale sau fotografii artistice, precum şi scene din filme celebre, au fost realizate pe platoul natural Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău. Custodele rezervaţiei crede că producătorii din showbiz sunt atraşi de peisajul cu aspect selenar, dar şi de tariful mic pentru închirierea locaţiei de filmare, de 900 de lei.

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici sunt situaţi în Subcarpaţii de Curbură, pe raza comunei Scorţoasa, şi se întind pe câteva sute de hectare. Conurile vulcanilor de noroi şi pământul arid din jurul lor, în care aluviunile au săpat ravene adânci chiar de doi metri, compun un peisaj unic, atractiv atât pentru turişti cât mai ales pentru profesioniştii din domeniul foto - video.

Producătorii din industria muzicală şi de pulicitate sunt atraşi de peisajul selenar, dar şi de tariful mic pentru închirierea locaţiei de filmare. Zeci de reclame tv, videocplipuri ale unor vedete, pictoriale sau fotografii artistice, precum şi scene din filme celebre, au fost realizate pe platoul natural Vulcanii Noroioşi, din judeţul Buzău.

Cea mai recentă filmare în decorul ciudat dintre conurile vulcanilor de nămol a fost cea pentru videoclipul piesei "Liberi", a grupului 3 Sud Est. Filmul care vine să susţină hitul constănţenilor conţine cadre cu cei trei membri ai trupei, surprinse în luna septembrie, la Vulcanii Noroioşi, artiştii alegând peisajul pentru a crea efecte unice în clip. 

În 2012, concurenţi de la "Românii au talent" au creat un film în cadrul natural de la Vulcani. Cei doi băieţi din "Golden Hands" apar într-un clip în care execută un număr de acrobaţie, printre craterele cu nămol de la Pâclele Mici.

image

Tot în 2012, membrii trupei Lala Band s-au aflat în regiunea Buzăului, unde au turnat cadre pentru sezonul 3 din “Pariu cu viaţa”, de la Pro TV. O parte din filmări au fost realizate la Vulcanii Noroioşi, dar şi în păduri şi poieniţele din împrejurimi. "E foarte frumoasă zona Buzăului, mai ales că mie îmi place muntele. Am fost la Vulcanii Noroioşi unde, pentru că era cald şi soare, aveai impresia că eşti pe Lună, a spus Dima, unul dintre membrii trupei.

image

  

În 2010, au filmat la Vulcanii Noroioşi Huidu şi Găinuşă, echipa de atunci a Cronicii Cârcotaşilor realizând un clip publicitar pentru o platformă de televiziune digitală.

Cu un an înainte, una dintre cele mai celebre cântăreţe din România, Inna, a fost la Vulcanii Noroioşi, pentru o sesiune foto. Artistul Edward Aninaru i-a realizat vedetei un portofoliu de fotografii artistice, care au ajuns în toate colţurile lumii, acolo unde Inna a reuşit în ultimii ani să îşi facă mulţi fani. „Şase ore a durat şedinţa iar rezultatul a fost extraordinar. Din toată lumea am primit felicitări şi foarte mulţi ne-au întrebat dacă decorul a fost creat în Photoshop", a declarat Lucian Ştefan, managerul vedetei, la puţin timp după publicarea fotografiilor.

În 2008, Julia de la Sexy, a filmat printre craterele de la Vulcanii Noroioşi videoclipul piesei „Silent time". Pe lângă scene cu decorul natural, clipul mai include şi animaţii 3D inspirate din picturile lui Salvador Dali.

În 2007, Keo a filmat la Vulcanii Noroioşi videoclipul piesei „În ochii tăi". Filmările au durat două zile, iar vremea caniculară le-a dat bătăi de cap atât protagoniştilor, cât şi echipei de filmare.

Tot în 2007, Ombladon de la Paraziţii şi-a petrecut o zi printre Vulcanii Noroioşi, pentru a realiza videocplipul piesei „Noapte bună, Bucureşti". Luminiţa Anghel, formaţia Iris, dar şi actori mari precum Florin Piersic sau Marga Barbu au lucrat de-a lungul vremii pe platoul de filmare de la Vulcanii Noroioşi.

Şi în industria cinematografică, Vulcanii Noroioşi au fost de mare ajutor la crearea unor pelicule. În mijlocul straniului deşert selenar, amplasat între două dealuri, s-au turnat scene din mai toate filmele cu Mărgelatu, interpretat de Florin Piersic, şi părţi importante din „Petrolul, dolarii şi ardelenii”, cu Ilarion Ciobanu, Mircea Diaconu şi Ovidiu Iuliu Moldovan.

image

Custodele rezervaţiei naturale Vulcanii Noroioşi spune că a avut şansa să vadă la lucru numeroase vedete înconjurate de echipe de filmare. „Unii producători spun că ar trebui să las la preţ fiindcă ne fac reclamă, însă eu le explic că tariful de 900 de lei pe ziua de filmare este fix. Sunt de acord iar unii chiar ne spun după aceea, râzând, că oricum este un preţ foarte mic", ne-a declarat Dumitru Roşu, custodele Vulcanilor Noroioşi.

Vulcanii noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici au fost descoperiţi de francezul H. Cognand, în 1867, cu ocazia unor prospecţiuni petroliere. În anul 1924, zona a fost declarată rezervaţie naturală.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Istoria Buzăului în imagini. Trei filme documentare realizate de elevi, disponibile la Biblioteca Judeţeană

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite