VIDEO Autoturism adaptat, în regim de taxi, la dispoziţia persoanelor cu handicap locomotor din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina va fi utilizată în regim de taxi
Maşina va fi utilizată în regim de taxi

Fundaţia creştină Sfântul Sava, din Buzău, a lansat joi un serviciu de susţinere a persoanelor cu handicap locomotor, prin închirirera de mijloace de transport, echipamente de mobilitate adaptate, reparaţii echipamente dar şi consiliere.

Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava a prezentat, în premieră la nivel local, Structura de Economie Socială (SES), înfiinţată în proiectul Abilităţile Contează şi Economic. Misiunea SES este aceea de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor cu dizabilităţi prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora şi îmbunătăţirea stării de sănătate, precum şi punerea la dispoziţie de mijoace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială şi profesională. 

La lansarea serviciului. au fost organizate demonstraţii de utilizare a unui automobil special adaptat pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilităţi, în condiţii de maximă siguranţă. De asemenea, au avut loc demonstraţii de utilizarea a unui elevator electric, dispozitiv care facilitează accesul pe trepte şi vine astfel în întâmpinarea nevoii indivizilor de a avea acces la spaţiile publice.

Autoturismul special poate fi utilizat în regim de taxi, la tariful de 2,6 lei pe kilometru. Cheltuielile pot fi suportate, conform legii, de primăriile pe raza cărora locuiesc persoanele cu dizabilităţi.

”Orice persoană care de exemplu are nevoie să meargă la medic, chiar şi la şcoală, copiii, la recuperare, la orice activitate, poate să facă o solicitare la noi la fundaţie  şi îi putem oferi acest transport adaptat. Transportul nu este gratuit. Conform legii 448, transportul trebuie decontat de autorităţile locale. Acestea au obligaţia să aibă autotruisme adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi iar în cazul în care nu au autoturismele proprii pot să contracteze alţi furnizori, cum este Fundaţia Sfântul Sava. Beneficiarul final are varianta să plătească din buzunarul propriu, dar şi să meargă la Primărie, la DGASPC, să facă o cerere pentru decontare”, a declarat Adina Vuţă, reprezentant Fundaţia Sf. Sava.

Structura de Economie Socială (SES) a angajat un număr de 5 persoane, dintre care 4 din grupuri vulnerabile. Profitul obţinut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activităţi organizate de Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava, dedicate incluziunii persoanelor defavorizate. 

Structura de Economie Socială a fost înfiinţată în cadrul proiectului Abilităţile Contează şi Economic, derulat de Fundaţia Motivation România şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!  În cadrul proiectului au fost înfiinţate 8 structuri de economie socială (SES), ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilităţi în judeţele: Braşov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timişoara. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite