VIDEO Asalt al turiştilor la Vulcanii Noroioşi, în minivacanţa de Paşte
0Mii de turişti din toată ţara au evadat în a doua zi de Paşte în peisajul selenar de la Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău. Aflaţi între dealurile Carpaţilor de Curbură, vulcanii sunt unici în Europa şi atrag de la an la an tot mai mulţi turişti care se declară fermecaţi de peisaj.
Conurile vulcanilor de noroi şi pământul arid din jurul lor, în care aluviunile au săpat ravene adânci chiar de doi metri, compun un peisaj unic.
Această ciudăţenie a naturii atrage an de an oameni din toată lumea, curioşi să vadă cum fierbe pământul.
Turiştii privesc uimiţi bolboroselile şi imortalizează trecerea prin zonă fie cu telefonul mobil, fie cu aparate foto. Este chiar la modă acum să îţi faci selfie cu un con de nămol în spate. Asta, chiar dacă actul artistic presupune sacrificii.
Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică. Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.
Vulcanii Noroioşi sunt împărţiţi în patru locaţii: La fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu.