Lipsa medicilor specialişti a dus la închiderea secţiei Ortopedie a spitalului din Râmnicu Sărat

Lipsa medicilor specialişti a dus la închiderea secţiei Ortopedie a spitalului din Râmnicu Sărat

Sectia de ortopedie a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost închisă, în această lună, după ce singurul medic care îşi mai desfăşura activitatea aici a plecat la Spitalul Judeţean Buzău. În această situaţie, pacienţii cu fracturi, entorse sau luxaţii sunt trimişi la Buzău.


Pentru a rezolva problema, conducerea spitalului a demarat procedurile pentru scoaterea la concurs a două posturi de medic ortoped. Această situaţie pare însa doar începutul unei perioade extrem de dificile pe care o va traversa unitatea medicală din Râmnicu Sărat. Până în 2018 şase medici vor ieşi la pensie, unii dintre ei fiind singuri în secţiile în care activează. Dacă în locul lor nu vor veni alţii, unele secţii precum neurologie şi boli infecţioase riscă să fie şi ele închise.

Spitalul din Râmnicu Sărat a scos la concurs chiar anul trecut 17 posturi vacante, dintre care 16 pentru medici specialişti, însă niciun candidat nu s-a înscris pentru ocuparea acestor posturi. Angajările ar fi trebuit să se facă pe secţiile chirurgie generală, ortopedie şi traumatologie, epidemiologie, neonatologie, ATI, neurologie, cardiologie, pediatrie, pneumologie, boli infecţioase, medicină de laborator, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie medicală şi urologie.

citeste totul despre: