Cum funcţionează purificatoarele de aer produse în România, acum la mare căutare în Occident VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica are 40 de angajaţi
Fabrica are 40 de angajaţi

Un brand românesc cucereşte din ce în ce mai mulţi utilizatori din ȋntreaga lume cu aparatele sale medicale pe bază de microparticule de sare. În pandemie, s-a triplat cererea pentru dispozitivele recomandate în prevenirea şi tratarea unor afecţiuni respiratorii. Niciunul dintre angajaţii fabricii nu s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Purificatorul de aer Salin, inventat şi produs de chimistul buzoian Constantin Pascu este o sursă de sănătate în orice casă. Aparatul degajă microcristale cu un efect de purificare şi salinizare a aerului. 

Este eficient în reţinerea aerosolilor, a prafului şi a mirosurilor neplăcute din aer. Dispozitivul este produs la o fabrică de lângă Buzău cu aproape 40 de angajaţi.

„Aerul pătrunde prin blocul filtrant special unde are loc un fenomen de purificare, reţinere praf, dar şi de eliminare a particulelor de sare care se menţin în aerul ambiental iar când sunt inspirate produc efectul medical asupra sistemului respirator”, spune Constantin Pascu, inventatorul purificatorului Salin.

Pe lângă aparatele de filtrare şi salinizare a aerului, fabrica buzoiană produce şi inhalatoare cu sare uscată. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor cu imunitate scăzută, în special copiilor şi bătrânilor.

„Cartuşul conţine două feluri de sare, granule şi fracţiuni mărunte, iar în momentul în care pompa este introdusă în priză balbotează sarea şi ionii de sare trec prin toate filtrele din interior şi ajung la pacientul respectiv”, explică Anca Soare, specialist în cadrul fabricii buzoiene.

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite încă din fabrică, foarte rare fiind virozele în rândul personalului. 

”Nu am avut probleme cu gripa, nici cu Covid-ul. Ne-a ocolit pandemia pentru că mediul, probabil, a avut o influenţă deosebită asupra stării de sănătate. Şi acasă avem aparate salin pentru familia noastră, le folosim în permanenţă şi am constatat că nici acasă nu s-a îmbolnăvit nimeni”, declară una dintre angajatele fabricii. 

Cei care lucrează cu filtrele de sare sunt convinşi că mediul salin în care îşi petrec mare parte din timp oferă protecţie chiar şi împotriva noului coronavirus. Aici sunt condiţii ca într-o salină. 

”În acest loc în care se lucrează permanent cu sarea nu am avut cazuride Covid-19. În acelaşi timp, avem date legate de saline, de la personalul din acele spaţii, şi ştim că nu au avut cazuri şi efectul este nu numai că este mai mare rezistenţa faţă de infecţie dar scade riscul de a transmite mai departe dacă cineva este într-un astfel de mediu”, spune Constantin Pascu.

Cererea pentru dispozitivele româneşti s-a triplat, pe fondul pandemiei, iar ritmul de lucru în fabrică a crescut. 

Purificatoarele de aer şi inhalatoarele se găsesc pe site-ul fabricantului, la  preţuri ce variază între 100 şi 500 de lei. Firma buzoiană vinde la export în Europa, Statele Unite, Israel şi Australia aproape 80 la sută din produse.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite