Ziua Internaţională a Poeziei, sărbătorită de Facultatea de Litere

Ziua Internaţională a Poeziei,
sărbătorită de Facultatea de Litere

Doina Rusti vă aşteaptă la Librărie St. O. Iosif. Foto Arhivă.

Facultatea de Litere organizează o sesiune de lectură la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de poezie. Pe seară Doina Rusti vă aşteaptă la Librăria Şt. O. Iosif.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 1999, UNESCO a declarat ziua de 21 martie - Ziua Internaţională a Poeziei. „În parteneriat cu PEN International (Centrul Român), principala organizaţie care promovează global literatura ca formă a libertăţii de expresie, celebrăm şi noi, pentru al doilea an consecutiv, această zi printr-o lectură publică de poezie. Şi anul acesta, ca şi anul trecut, ca întotdeauna, există în lume poeţi închişi şi persecutaţi pentru poezia şi vocea lor. Împreună cu studenţii masteratului de Inovare Culturală, care au selectat, prezentat şi tradus textele, facem şi noi un mic ecou al acestor voci“, se arată într-un comunicat de presă al Facultăţii de Litere.

Se vor citi texte de Ernesto Cardenal (Nicaragua), Aslı Erdoğan (Turcia), Amanuel Asrat (Eritrea), Dareen Tatour (Israel), Liu Xia (China), Mariana Marin, Andrei Bodiu, Alexandru Muşina, Svetlana Cârstean, Romulus Bucur, Dan Sociu. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Litere, sala Gheorghe Crăciun (TP8), de la ora 16:00.

De la ora de la 18:00 la Libraria St. O. Iosif, sunteţi invitaţi la o nouă Seară a Facultatii de Litere, cu scriitoarea Doina Rusti şi noul ei roman, Mâţa Vinerii, apărut zilele trecute la editura Polirom. Prezintă Virgil Borcan şi Adrian Lăcătuş. Moderator Dana Anghelescu.

 

citeste totul despre: