Percheziţii la mai multe firme de construcţii suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 5 milioane de lei

Percheziţii la mai multe firme de construcţii suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul se ridică la 5 milioane de lei

Percheziţiile au loc la sediul mai multor firme de construcţii. FOTOArhivă.

Descinderile vizează un amplu dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani. Administratorii firmelor sunt bănuiţi că au înregistrat în contabilitate facturi fictive. Prejudiciul se ridică la 5 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov efectuează patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme de construcţii. Descinderile se desfăşoară în continuarea cercetărilor într-un dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor.

„Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu au la baza operaţiuni reale ori care au la baza operaţiuni fictive. În documentele fiscale ale societăţilor ar fi fost înregistrate facturi emise de societăţi de tip fantomă. De asemenea, agenţii economici cercetaţi, cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relaţii comerciale desfăşurate. Prejudiciul cauzat este estimat la 5.000.000 de lei, din care, pentru 1.700.000 lei, există indicii de săvârşire a infracţiunii de rambursare ilegală de T.V.A.“, se arată în comunicatul poliţiştilor.

În urma percheziţiilor vor fi puse în aplicare şi trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

 

 

citeste totul despre: