Mituri demontate despre carnea de porc. „Este carnea cu cele mai puţine chimicale din comerţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc slabă poate fi consumată fără probleme. FOTOArhivă.
Carnea de porc slabă poate fi consumată fără probleme. FOTOArhivă.

Nutriţioniştii spun că putem mânca liniştiţi carne de porc cu condiţia să nu fim cardiaci, să nu fie grasă şi să nu se întâmple zilnic.

În „folclorul online" circulă teorii potrivit cărora carnea de porc este mai dăunătoare şi că soluţia ar fi să alegem variante mai „uşoare“, cum ar fi puiul sau curcanul. Nutriţioniştii, pe de altă parte, spun că putem mânca liniştiţi carne de porc.

„Dacă avem gospodărie sau cumpărăm carne direct de la ţărani şi ştim cum au fost crescute animalele, atunci orice fel de carne este bună. Dacă ne aprovizionăm din comerţ, cum face majoritatea oamenilor, atunci din punctul meu de vedere porcul este o alegere bună, deoarece este carnea cu cele mai puţine chimicale. Puii şi curcanii care se vând în comerţ sunt trataţi cu hormomi pentru a creşte repede, iar în carnea de vită au descoperite de mai multe ori antibiotice. În concluzie, porcul este mai curat, dar asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm zilnic carne de porc“, spune nutriţionistul Eva Iorţan.

Alegeţi carne slabă

Alte teorii populare susţin că ne îngrăşăm mai repede dacă mâncăm carne de porc. Nutriţioniştii spun că nu este chiar aşa. „Dacă alegem carne de porc mai slabă, cum este muşchiul, nu ne vom îngrăşa. În plus, carnea de porc este mai săţioasă, ne săturăm mai repede şi vom mânca mai puţină decât dacă alegem pui sau vită. Muşchiul de porc nu are mai multe calorii decât pieptul de curcan sau o pulpă de pui“, mai spune nutriţionistul.

Un alt mit este acela că digerăm greu carnea de porc. Nu este adevărat. „Carnea de porc slabă se digeră la fel ca şi vita sau curcanul. Mulţi părinţi evită să le dea copiilor carne de porc din acest motiv. Nu este adevărat. Organismul poate digera fără probleme carnea de porc. Importantă este să nu mâncăm foarte multă şi seara târziu, la fel ca orice altă masă“, mai spune specialistul.

Bună pentru imunitate

Carnea de porc şi chiar o bucăţică de slănină sutn recomandate în sezonul rece. „Carnea de porc conţine multe proteine care ajută organismul. Este adevărat că are şi mult colesterol rău. De aceea trebuie moderaţie. O friptură de două ori pe săptămână. În schimb carnea de porc are antioxidanţi care ajută imunitatea în sezonul rece, sistemul nervos, elasticitatea pielii, dar şi o bună funcţionare a creierului. Carnea de porc conţine vitaminele B 6 şi B12. Persoanele sănătoase pot consuma fără probleme carne de porc“, mai spune Eva Iorţan.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite