Creşele din Braşov nu au autorizaţii de funcţionare de la pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probleme în privinţa acreditării, conform normelor legale, a Serviciului Public de Administrare Creşe din cadrul Primăriei Braşov.

Consiliul Local trebuie să modifice de urgenţă organigrama acestui serviciu, în sensul suplimentării cu 155 de posturi, pentru obţinerea acreditării în vederea prestării acestor servicii sociale.

Este vorba despre 11 posturi de îngrijitoare de copii, 115 posturi de personal de educaţie (pentru acoperirea integrală a grupelor mari şi mijlocii şi jumătate din grpele mici de copii), 2 medici pediatri,12 asistenţi medicali, 2 locuri pentru bucătari, 11 posturi ajutor de bucătar, 1 spălătoreasă şi 1 magazioner.

Acest necesar de personal rezultă din calculul făcut la număul de locuri stabilit pe fiecare creţă în parte, neţinându-se cont şi de cubajul sălilor de clasă şi dormitoare. Cu personalul suplimentar solicitat, precizează că, deşi se pune problema depăşirii cubajului, „se poate garanta realizarea serviciilor de îngrijire, supraveghere  şi educare a copiilor care frecventează creşele”.

Pentru anul şcolar 2015-2016, au fost obţinute autorizaţiile sanitare de funcţionare pentru cele 8 creşe din municipiu, cele pentru cabinetele medicale din 7 creşe, iar pentru Creşa nr. 3 a fost depusă documentaţia şi s-a dispus amenajarea izolatorului (urmând ca, până la finalul acestei luni, să se primească autorizaţie şi pentru acesta). De asemenea, toate unităţile au autorizaţii sanitar-veterinare de funcţionare pentru bucătăriile proprii.

Pentru obţinerea autorizaţiei de la pompieri (ISU), trebuie refăcute documentaţiile tehnice care nu mai corespund din punct de vedere a normelor legale aplicabile colectivităţilor pentru copii. 

„În acest sens, s-au dat o serie de măsuri din partea ISU Braşov, care comportă alocare de fonduri pentru întocmirea expertizelor tehnice şi releveurilor, dar şi pentru lucrări de investiţii (de exemplu schimbări de geamuri şi uşi rezistente la foc, modificări de căi de evacuare, întocmire planuri de evacuare conform situaţiilor din teren etc.)”, se arată într-un document de informare către Consiliul Local Braşov, care în şedinţele viitoare trebuie să ia măsurile necesare rezolvării acestor probleme.

La această oră, în municipiul Braşov există 805 locuri în cele opt creşe, împărţite în 8 grupe pentru copiii de până la un an, 14 grupe pentru cei cu vârste între un an şi doi ani şi 14 grupe pentru cei de 2-3 ani.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite