Campanie de prevenire a faptelor antisociale în şcoli. Poliţiştii îi învaţă pe elevi cum să nu devină victime şi cum să nu facă greşeli care pot fi fatale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au învăţat de la poliţişti cum să evite tentaţiile moderne. FOTOArhivă.
Elevii au învăţat de la poliţişti cum să evite tentaţiile moderne. FOTOArhivă.

Poliţiştii braşoveni de la Prevenirea Criminalităţii au mers în această săptămână la mai multe şcoli din Braşov unde le-au prezentat elevilor ce înseamnă violenţa în şcoli, consumul de droguri şi cum pot fie le evitate.

Poliţiştii au ajuns la Colegiul Naţiunal „Unirea” Braşov, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Braşov, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil Braşov”, Colegiul „Nicolae Titulescu” Braşov, Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” Predeal şi Şcoala Gimnazială 27 Braşov. Până la finele acestei săptămâni vor merge şi la Şcolile Gimnaziale nr. 30, 11 şi 19 . Oamenii legii le-au povestit tinerilor cât de periculoase sunt drogurile, dar şi pericolele care se ascunde uneori în spatele reţelei de socializare. De multe ori anumite comportamente antisocial pleacă din familie şi de aceea şi educaţia are un rol extreme de important.

Poliţiştii au şi câteva recomandări pentru părinţi, dar şi pentru elevi pentru ca aceştia să nu se transforme în victime ale infractorilor, dar şi să nu devină ei elevi cu probleme:

Încercaţi să menţineţi legătura între mediul familial şi cel şcolar, deoarece multe dintre informaţiile privitoare la dezvoltarea comportamentului infracţional pot fi furnizate de către cadrele didactice.

Educaţi copiii în spiritul respectului faţă de regulamentul şcolar pentru a se putea integra în mediul şcolar şi mai apoi în cel social.

Evitaţi violenţa şi injuriile în mediul familial. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor.

Sfătuiţi tinerii sa nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, să evite frecventarea locurilor şi mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător. Nu uitaţi că printre oamenii amabili şi binevoitori puteţi întâlni adesea escroci, care vă pot influenţa să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victimele acestora.

Nu încurajaţi tinerii să îşi creeze conturi pe reţelele de socializare înaintea vârstei de 14 ani sau să posteze pe internet informaţii şi fotografii cu caracter personal.Verificaţi periodic activitatea acestora în mediul virtual.

Feriţi-vă de plasatorii şi consumatorii de droguri, oricât de tentante ar fi atenţiile oferite (doze gratuite, bani, obiecte etc.). Dacă vă încurajează să consumaţi droguri, motivând că sunt uşoare şi nu au efecte negative asupra organismului, trebuie să vă dea de gândit. Altfel veţi plăti foarte scump, compromiţându-vă situaţia şcolară, familială, profesională, libertatea sau chiar viaţa.

Întreţineţi un dialog permanent cu tinerii pentru a cunoaşte mediul, anturajul frecventat de aceştia, precum şi pentru a preîntâmpina un comportament deviant şi chiar delincvent.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite