1.000 de câini pe străzile din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15-20 de câini sunt adunaţi zilnic din Braşov. FOTO Adevărul
15-20 de câini sunt adunaţi zilnic din Braşov. FOTO Adevărul

Hingherii de la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor nu pot face faţă numărului mare de câini vagabonzi ţinând cont că a mai rămas doar cu un singur echipaj, faţă de patru câte erau acum trei ani.

În prezent, în adăpostul de la Stupini sunt 150 de patrupede, iar reprezentanţii Primăriei susţin că pe străzile Braşovului sunt aproximativ o mie de maidanezi. În medie, echipajul format din trei persoane ridică 15 – 20 de câini zilnic, însă, anul acesta au fost prinşi doar 310 câini fără stăpân, ţinând cont că hingherii nu au mai putut lucra la capacitate maximă, informează newsbv.ro.

Primarul George Scripcaru a făcut apel la braşoveni şi la ONG-uri să ajute hingherii Serviciului Public pentru Gestionarea Animalelor, subordonat Primăriei, la prinderea câinilor maidanezi de pe domeniul public.

Edilul a precizat că, în fiecare zi, echipa de hingheri adună de pe domeniul public al municipiului între 15 şi 20 de câini, dar că ar fi foarte bine dacă s-ar implica şi cetăţenii şi ar semnala prezenţa unor patrupede cărora le dau de mâncare, în jurul blocului în care locuiesc.

931 de patrupede, capturate anul trecut

În 2013, au fost înregistrate 230 de sesizări scrise, la care se adaugă aproximativ  15 sesizări telefonice/zi cu privire la ridicare câinilor fără stăpân de pe domeniul public. De exemplu, în 2002, în perioada iulie – decembrie, odată cu înfiinţarea serviciului, au fost ridicaţi de pe domeniul public 5.000 câini, faţă de întreg anul 2012 când au fost capturaţi 931 câini, mai scrie sursa citată.

Braşovenii care vor să adreseze sesizările direct hingherilor o pot face la numărul de telefon 0268.477120.

Vă mai recomandăm

O turistă a intrat în comă după ce a căzut de pe o tiroliană, în Bran

Accident cu doi morţi şi trei răniţi pe DN 13, la ieşirea din Rotbav spre Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite