Un chirurg acuzat de corupţie a încheiat o înţelegere cu Casa de Asigurări de Sănătate, după ce medicul a emis mai multe certificate medicale false
0Medicul Aurora Budrigă este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la înşelăciune, iar prin încheierea unui acord de mediere cu Casa de Asigurări de Sănătate speră să obţină o reducere a pedepsei.
Tribunalul Brăila a stabilit ca pe 4 septembrie să se finalizeze procedura medierii dintre Aurora Budrigă, medic specialist în chirurgie vasculară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila, trimisă în judecată pentru două fapte de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la înşelăciune, SC Electrica şi Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti.
Dacă se va semna un acord de mediere între cele două părţi, Aurora Budrigă poate spera la pronunţarea unei sentinţe mai blânde în cazul său. Conform anchetatorilor, faptele s-au petrecut în perioada 15-25 martie 2016, când un bătrân de 84 de ani, Stan Banu, a fost internat pe secţia Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila, cu diagnosticul “boală ocluzivă aorto-iliacă, cangrenă picior drept”.
Pe 25 martie 2016, octogenarul a murit, suferind un stop cardio-respirator. Fiicele bătrânului, Gina şi Mariana Banu, au sesizat Poliţia, susţinând că medicul chirurg Aurora Budrigă este vinovat de moartea tatălui lor, deoarece le-a promis că îl va opera, motiv pentru care i-au dat 200 de lei, 100 de euro şi un pachet de cafea, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Cele două surori le-au precizat poliţiştilor că au încercat să vorbească cu doctoriţa după moartea tatălui lor pentru a-i cere banii înapoi, dar aceasta a negat că ar fi primit ceva. După ce au audiat zeci de martori, procurorii brăileni au decis să ceară Tribunalului Brăila aviz pentru interceptarea convorbirilor telefonice ale doctoriţei.
În urma discuţiilor purtate în perioada 8 noiembrie 2016 – 7 martie 2017, procurorii au constatat că Aurora Budrigă a emis în fals, atestând fapte nereale, două certificate de concediu medical în folosul unui brăilean, Octavian Brăcaci, de profesie electrician.
Octavian Brăcaci este acuzat acum că a depus concediile medicale la firma unde era angajat (Electrica Serv SA şi FNUASS), acestea fiind plătite cu 440, respectiv 1.057 de lei. Ulterior, Octavian Brăcaci a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals în formă continuată.