Uimitoarele efecte pe care le pot avea nucile asupra sănătăţii umane. Previn cele mai crunte maladii ale creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simbol al toamnei dar şi al sărbătorilor de iarnă, nucile au o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Miezul este bogat în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi omega 3 şi antioxidanţi. Potrivit medicilor, nucile reduc riscul de maladii oculare, previn declinul cognitiv, dar şi de maladii cardiace.

Nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase, notează incomemagazine.ro.

Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului,  nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială.

Studii recente au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge, menţinând arterele flexibile şi inima sănătoasă.

Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide. Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au şi un efect de scădere a glicemiei.

Conţinutul de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli fac ca nucile să fie prevenţia unor tipuri de cancere, cum ar fi cancerul la sân.

Datorită conţinutului de grăsimi, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Consumate frecvent, dar cu moderaţie, nucile pot îmbunătăţi elasticitatea pielii, fiind bune şi pentru tratarea unor forme de eczeme sau psoriazis.

Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. De altfel, datorită formei asemănătoare cu a creierului uman, nucile au fost asociate din cele mai vechi timpuri cu inteligenţa

Consumul de nuci nu este benefic, însă, chiar pentru toată lumea şi în orice condiţii. Persoanele care suferă de hepatită ar trebui să le consume în cantităţi mici. La masă, miezul de nucă poate fi asociat cu crudităţi, însă nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Citiţi şi:

Suceava FOTO Povestea lui David, tânărul care face adevărate capodopere din fructe sculptate

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite