Elevii se transformă în mini-poliţişti rutieri. Circulaţia în anumite zone din Brăila va fi dirijată de patrule şcolare

Elevii se transformă în mini-poliţişti
rutieri. Circulaţia în anumite zone din Brăila va fi dirijată de patrule
şcolare

Elevii vor gestiona situaţii reale din trafic Foto: IPJ Brăila

În perioada 7–10 iunie, Poliţia Română, în colaborare cu United Way România desfăşoară, în cadrul campaniei ,,Alege Viaţa–Vacanţă în Siguranţă”, activităţi educative şi practice în şcoli de gimnaziu din toată ţara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.

Înainte de vacanţa de vară, poliţişti rutieri au mers în şcoli gimnaziale din municipiul Brăila, pentru a preda lecţii de circulaţie, în cadrul campaniei „Alege viaţa!–Vacanţă în Siguranţă”.

”În această perioadă, vor fi desemnaţi mini-poliţiştii rutieri, din rândul elevilor. Puşi în situaţii reale din trafic,  în cadrul patrulelor şcolare, ei vor fi cei care, în gaşca lor de prieteni, vor transmite mesajul mai departe, pe timpul vacanţei de vară”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Ei înşişi vor fi cei care vor comunica amicilor regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni:

-Obligaţia de a merge numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din stânga drumului, în direcţia de mers;

-Pietonii trebuie să circule pe partea dreaptă a trotuarului, câte doi cel mult, cu grijă, în pas normal;

-Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când traversează strada prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor;

-Înainte de a traversa, este important să se asigure: în stânga, apoi în dreapta, că nu vine nicio maşină. La jumătatea drumului, să se asigure că nu vine nicio maşină din partea dreaptă;

-Traversarea unui drum fără trecere de pietoni se face pe la colţul străzii, perpendicular pe axul drumului;

-Într-o intersecţie cu marcaj, indicator, semafor şi poliţist de circulaţie, prioritatea respectării indicaţiilor este: poliţist–semafor–indicator şi marcaj.

citeste totul despre: