Consiliul Judeţean Brăila a semnat, în sfârşit, documentaţia pentru construirea unui sens giratoriu în ”intersecţia groazei” de la Trei Movile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intersecţia Trei Movile, locul unde urmează să fie construit un sens giratoriu  FOTO Florentin Coman
Intersecţia Trei Movile, locul unde urmează să fie construit un sens giratoriu  FOTO Florentin Coman

Abia după trei luni de la izbucnirea scandalului generat de montarea unor separatoare de sens pe DN 21, care au împărţit în două satul Vărsătura, Consiliul Judeţean Brăila a semnat autorizaţia de construcţie pentru amenajarea unui sens giratoriu în cea mai tranzitată intersecţie din zonă, unde s-au consemnat peste 10 accidente de când s-au pus parapeţii de beton pe mijlocul şoselei.

Fără a preciza de ce a durat atât de mult, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a semnat documentaţia şi că acum depinde de Compania de Drumuri Naţionale cât de repede va fi realizat sensul giratoriu.  Oficialul brăilean şi-a exprimat speranţa că obiectivul va fi gata până în luna aprilie.

”Am avut la mapă documentul. L-am semnat, deci din punctul nostru de vedere lucrurile sunt lămurite. Depinde acum de Compania de Drumuri Naţionale cât de repede va demara lucrările. Eu sper ca până în primăvară, iar asta înseamnă până prin luna aprilie, să avem sensurile giratorii construite, atât la Trei Movile cât şi la intrarea în staţiunea Lacu Sărat.

În ceea ce priveşte giratoriul de la Lacu Sărat, mai trebuie lămurite nişte chestiuni legate de statutul juridic al terenurilor de lângă drumul naţional. Din câte am înţeles, la prima şedinţă a Consiliului Local Chiscani urmează să se lămurească acest aspect, pentru ca să poată fi terminată documentaţia şi pentru respectivul sens giratoriu”, a precizat preşedintele Chiriac.

Proteste fără finalitate

Compania de Drumuri Naţionale a montat, în octombrie 2015, separatoare de sens pe DN 21, începând din dreptul centrului comercial Promenada Mall până dincolo de fostul Combinat, aproape de satul Albina. Măsura a fost aprig contestată de rezidenţii din satul Vărsătura, care au constatat peste noapte că nu mai pot intra cu maşina pe străzile laterale, trebuind să ocolească tocmai pe la intersecţia DN 21 cu drumul comunal 8, care duce spre Chiscani, intersecţie cunoscută sub denumirea Trei Movile.

Încă din primele zile de când s-a demarat montarea parapeţilor din beton, localnicii au protestat, inclusiv prin blocarea traficului, timp de câteva ore, încercând astfel să îi determine pe cei de la Dumuri Naţionale să oprească operaţiunea. Protestul lor nu a avut, însă, niciun efect.

De separatoarele de sens se plâng şi agenţii economici care au spaţii de lucru pe platforma fostului Combinat. Maşinile de mare tonaj ale acestora nu mai au acces în curtea propriilor unităţi, trebuind să ocolească tocmai pe la Albina pentru a putea întoarce. Firme brăilene puternice, precum “Set Car” sau “Tracon” se plâng că existenţa zidurilor de beton le provoacă mari prejudicii economice şi se declară hotărâte să dea în judecată Compania de Drumuri Naţionale, pentru a o forţa să elibereze şoseaua.

Accidentele s-au înmulţit în loc să scadă

Din cauza parapeţilor de beton care, teoretic, ar fi trebuit să preîntâmpine accidentele rutiere, numărul tamponărilor a crescut foarte mult în intersecţia de la Trei Movile, unde şoferii reclamă că  vizibilitatea este obturată de separatoarele de sens. Companiei de Drumuri i se reproşează că nu a construit un sens giratoriu înainte de a monta zidul de beton de pe mijlocul drumului. Demersurile pentru realizarea unui giratoriu au început abia în luna noiembrie.

Un giratoriu este necesar şi la intrarea în staţiunea Lacu Sărat care, în prezent, este inaccesibilă pentru şoferii ce vin dinspre Slobozia. Nici acolo nu a fost prevăzută, însă, o astfel de facilitate înainte de a se bloca drumul cu parapeţi de beton.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite