Cele mai crunte dureri în gât, anihilate fără greş cu o banală gargară „băbească“. Cum funcţionează sarea cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa sărată absoarbe lichidul din ţesutul inflamat din gât, ameliorând durerea, ba mai mult ajută la eliminarea mucusul şi a agenţilor iritanţi. FOTO Alina Tatu
Apa sărată absoarbe lichidul din ţesutul inflamat din gât, ameliorând durerea, ba mai mult ajută la eliminarea mucusul şi a agenţilor iritanţi. FOTO Alina Tatu

Sezonul rece vine la pachet cu o mulţime de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi dureri în gât. Cunoscută sub numele de amigdalită sau faringită, durerea în gât este rezultatul unei infecţii cu un virus sau o bacterie şi este percepută sub forma usturimilor sau senzaţiei de disconfort la nivelul gâtului şi a dificultăţilor la înghiţire.

Până la consultul la medic şi ingerarea antibioticelor, durerea în gât poate fi tratată uşor cu remedii naturiste. Tratamentul naturist nu este complicat, iar multe din “medicamente” sunt la îndemâna oricui. În vremurile în care farmaciile nu erau la tot pasul, nemaivorbind de program non-stop, oamenii foloseau aşa numitele “leacuri băbeşti” care ameliorau diversele afecţiuni ale organismului. 

Scapă de durerea în gât cu gargară cu apă caldă şi sare

Sarea gronjoasă conţine peste 80 de substanţe minerale, iar medicina tradiţională numără peste 100 de remedii terapeutice ale sării grunjoase. Gargara cu apă sărată este foarte eficientă în caz de răceală. Apa sărată absoarbe lichidul din ţesutul inflamat din gât, ameliorând durerea. Mai mult, ajută la eliminarea mucusului şi a agenţilor iritanţi. Aşa că, dacă vă doare în gât, nu daţi fuga la farmacie, ci încercaţi un remediu naturist. Dizolvaţi o jumătate de linguriţă de sare gronjoasă într-o cană cu apă călduţă şi faceţi gargară. Apa cu sare neutralizează acizii din gât şi reface PH-ul.

“În primul rând, atunci când apar durerile în gât trebuie îndepărtaţi factorii. Şi mă refer aici la fum, băuturi reci, băuturi carbogazoase, expunerea la substanţe chimice iritante. Sigur că nu recomandăm neapărat medicamentele, asta depinde de cât de gravă este infecţia. Recomand gargara cu apă şi sare, care este un remediu naturist foarte bun, sarea fiind un sterilizator natural şi poate preveni infecţiile, însă dacă durerea persistă recomand neapărat un consult la medic şi eventual examenul exudat faringian. Prin această analiză se depistează eventualele bacterii streptococice, principala cauză a durerilor de gât, iar în funcţie de rezultat se stabileşte tratamentul”, explică medicul ORL-ist Florin Dediu.

Alte remedii care combat neplăcutele dureri în gât

Mierea - adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi. Ia o lingură de miere şi înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a te ajuta să ai dormi liniştit

Lămâia - o altă variantă este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă.

Usturoiul - cunoscut pentru proprietăţile antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conţine alicină care ajută la omorârea bacteriilor care dau dureri în gât şi este de preferat a fi consumat în formă naturală. 

Citiţi şi:

Ghimbirul şi sexul. De ce este planta un afrodisiac atât de puternic şi cum îşi justifică statutul de „leac universal“

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite