A fost arestat încă un medic brăilean din lotul "dosare de pensii falsificate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ducerea spre audieri a medicilor acuzati de luare de mită. Foto: Adevărul
Imagine de la ducerea spre audieri a medicilor acuzati de luare de mită. Foto: Adevărul

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 22 de zile în cazul angajatei Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, dr. Cristinel Andreicuţ, care iniţial fusese plasată de instanţa Tribunalului Galaţi în arest la domiciliu.

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis astfel contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi şi au dispus arestarea preventivă a inculpatei Andreicuţ Cristinel pe o durată de 22 de zile pentru luare de mită.

De asemenea, magiistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins ca nefondate contestaţiile formulate de şefa Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, dr. Ana Boală, şi subordontata acesteia, dr. Rodica Ţone, care vor rămâne în continuare în arest preventiv, potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Galaţi în 16 iunie.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale a inculpaţilor Ana Boală, medic specializat în medicina muncii, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (73 de acte materiale), Rodica Ţone, medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (72 de acte materiale) şi Cristinel Andreicuţ, medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

DNA arată că în perioada aprilie - iunie 2015, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, medic specialist de medicina muncii, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar şi al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 şi 500 de lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, arată DNA, Rodica Ţone a primit de la 72 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare.

Totodată, marţi, spun procurori DNA, Cristinel Andreicuţ a primit suma totală de 1.250 de lei, de la opt pacienţi examinaţi în ziua menţionată (între 50 şi 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obţinerii pensiei de handicap. Alte 24 de persoane, beneficiare ale pensiilor ilegale, sunt cercetate în stare de libertate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite