Campioana olimpică la caiac Valeria Van Groningen şi soţul său preşedintele Raiffeisen Bank participă la semi-maratonul Via Maria Theresia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La  competiţiile organizate cu ocazia inaugurării potecii tematice Via Maria Theresia din Munţii Călimani vor participa şi preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven Van Groningen, dar şi campioana olimpică la caiac simplu în 1984 Valeria Van Groningen. Cei doi s-au înscris la proba de semi-maraton.

„Ne mândrim cu prezenţa pe lista celor înscrişi a domnului Steven Van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România,şi a soţiei domniei sale, doamna Valeria Van Groningen, campioană olimpică la caiac simplu în 1984, la Los Angeles”, precizează reprezentanţii Tăşuleasa Social, cei care, alături de Raiffeisen Bank au stat în spatele acestui proiect.

Valeria Van Groningen, care acum are 56 de ani, este o promotoare a sportului, organizând an de an Maratonul Internaţional de la Bucureşti. De asemenea, în anul 2011, Valeria a alergat la maratonul de la Londra. Sportiva alături de soţul său s-au înscris la proba de semi-maraton, care presupune parcurgerea a 20 de kilometri, adică aproximativ jumătate din întregul traseu.

La competiţiile inaugurale participă peste 300 de persoane din toată ţara, inclusiv din străinătate. Printre participanţi se numără şi un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

La acest proiect, care a presupus transformarea unui drum neamenajat în cea mai lungă potecă tematică din ţară, au participat peste 250 de voluntari din peste 10 ţări. Pe tot parcursul traseului au fost montate aproape 450 de borne de marcaj şi peste 4000 de plăcuţe reflectorizante. De asemenea, au fost înlăturate vegetaţia şi pietrele, au fost amenajate mici locuri de popas şi au fost montate panouri informative cu conţinut istoric.

„Aş putea spune că o altă provocare a fost însăşi natura, iar aici mă refer la configuraţia terenului, la eroziune, la condiţiile meteo şi multe altele. În plus, reamenajarea drumului a implicat eforturi uriaşe pentru toţi voluntarii, dacă avem în vedere că pentru semnalizarea traseului au fost transportaţi în creastă peste 450 de stâlpi, majoritatea căraţi în spate. Ca să vă faceţi o idee, un stâlp are în jur de 15 kilograme, 2,5 metri lungime şi uneori transportul lor s-a desfăşurat pe distanţe mai mari de 7 kilometri, cu sute de metri diferenţă pozitivă de nivel”, a precizat Alin Ulhmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Intenţiile bune ale voluntarilor de la Tăşuleasa Social nu au rămas însă nepedepsite, mai mulţi stâlpi proaspăt montaţi fiind vandalizaţi. De asemenea, aceeaşi soartă au avut-o şi băncile pentru popas, iar deşeurile deja au apărut pe traseu.

Un alt trecător a înţeles să respecte munca voluntarilor scoţând 4 stâlpi din pământ şi folosindu-i pentru un foc de tabără.



Vă mai recomandăm:

Poteca tematică Via Maria Theresia, gata să fie luată la pas de maratonişti

Tibi Uşeriu, de la Tăşuleasa Social, pe podium la  unul dintre cele mai dificile maratoane din ţară, Transylvania 100k



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite