Scrisoarea scrisă de mână nu moare! De 8 martie va „călători“ cu autobuzul pe străzile din Alba Iulia
0Sute de călători din Alba Iulia, localnici, dar şi turişti, vor avea parte de o surpriză inedită de 8 martie. Trebuie doar să facă un tur al oraşului cu autobuzul.
În era mesajelor trimise pe email, reţele sociale sau prin SMS, două tinere ne îndeamnă să trimitem scrisori ca pe vremea bunicilor: scrise de mână, cu stiloul şi sigilate.
Formă elegantă de comunicare
Astfel de epistole vor descoperi cei care aleg să circule, de 8 martie, în Alba Iulia cu autobuzele Societăţii de Transport Public(STP). Unul dintre autobuze va găzdui o adevărată expoziţie de scrisori. Un număr de 300 de scrisori scrise de mână vor decora scaunele şi ferestrele autobuzului.
După ce va deschide scrisoarea şi va citi mesajul, fiecare călător este încurajat, fie să păstreze scrisoarea, fie să o lase pentru alt cititor curios. Este, până la urmă, o metodă inedită de a ne smulge un zâmbet la primele ore ale dimineţii, când, probabil, fiecare e mai preocupat de problemele cotidiene.
Autobuzul cu scrisori „călătoare“ va circula pe traseul Gară-Cetate-Cartier Ampoi III- Centru-Gară. Pentru a vă bucura de frumuseţea scrisorilor, trebuie să fiţi matinali, întrucât autobuzul porneşte pe traseul amintit la ora 08.00.
Evenimentul este organizat de Asociaţia „Arta nu muşcă“ (prin LivrezDragoste.ro-Atelierul de scrisori) şi Primăria Municipiului Alba Iulia şi are scopul de a experimenta spaţiile publice într-un mod creativ. Responsabile de relansarea scrisului de mână, ca formă elegantă de comunicare, sunt două tinere din Bucureşti, Cristina Dobrescu şi de Loredana Munteanu. Se întâmpla în urmă cu doi ani. De atunci, sute de scrisori scrise de ele au „călătorit“ cu metroul, tramvaiul, trenul.
„Inevitabil, cu toţii folosim internetul şi telefonul, însă, din când în când, recomandăm să surprindem oamenii frumoşi din viaţa noastră cu o astfel de surpriză. Ce-i drept, e un gest mărunt, dar care face diferenţa. Să ne imaginăm că un mesaj virtual sau un SMS se mai şterge, dar o scrisoare se păstrează mai multă vreme“, argumentează cele două tinere.
În Alba Iulia, evenimentul se desfăşoară în contextul proiectului „Interactive Cities“, în cadrul căruia Primăria Municipiului este partener. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european de cooperare interregională URBACT III (2014-2020). Este proiectul prin care Alba Iulia se pune la dispoziţia românilor şi străinilor, turişti sau localnici, cu toate instrumentele necesare pentru a le uşura şi amplifica bucuria experienţei. (Articol scris de Nicu Neag)