”Fake News” - informaţie şi manipulare. Conferinţă la Universitatea din Alba Iulia organizată de ”Forum Apulum”

”Fake News” - informaţie şi manipulare. Conferinţă la Universitatea din Alba Iulia organizată de ”Forum Apulum”

Ştirile false au invadat internetul şi în România

Sâmbătă, 22 aprilie, sunteţi invitaţi la discuţii despre informaţie şi manipulare, ”fake news” şi ”post-truth”. Conferinţa se va desfăşura de la ora 13.00 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Aula Mică, Corp C, etaj 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fake News”, un concept relativ puţin folosit până în urmă cu câţiva ani, a devenit o provocare pentru furnizorii de informaţii corecte din întreaga lume. Mass-media şi reţelele de socializare sunt „invadate” de ştiri false furnizate sub masca unor fapte, situaţii sau evenimente adevărate.
 
Fenomenul a devenit, şi în România, un demn urmaş al propagandei şi dezinformării. Contracararea acestui proces în continuă dezvoltare se poate face, în primul rând, prin educaţie şi cunoaştere. Platforma de discuţii „Forum Apulum” face un prim pas în acest sens prin organizarea conferinţei „fakeNews”, eveniment ce se va desfăşura sâmbătă 22 aprilie 2017, începând cu ora 13.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Aula Mică, Corp C, etaj 1.
 
Va fi o conversaţie despre informaţie şi manipulare, ”fake news” şi ”post-truth”. Speakeri în cadrul conferinţei vor fi Ciprian Cucu, lector univ. dr. în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi jurnalistul Dorin Ţimonea. Forum Apulum este un grup de oameni foarte diferiţi, dar care au decis să îşi ocupe din timpul liber pentru a inspira, mobiliza şi implica cetăţenii în procesul de îmbunătăţire a comunităţii din care fac parte.

citeste totul despre: