Delta Dunării, următoarea ta destinaţie de vacanţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Călin Stan pentru Unsplash.com
Foto: Călin Stan pentru Unsplash.com

Intrată în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, Delta Dunării nu este o destinaţie pentru toată lumea. Cu siguranţă te-ai gândit de multe ori să îţi petreci câteva zile în această minunăţie naturală a ţării noastre, dar ai schimbat repede planurile mai ales din cauza prejudecăţilor.

Într-adevăr, se ajunge greu, preţurile nu sunt tocmai pentru toate buzunarele, există ţânţari, dar dacă vei ajunge acolo, cu siguranţă nu îţi va părea rău şi vei avea parte de o experienţă de neuitat.

Cum ajungi şi unde te cazezi în Delta Dunării

Toate drumurile spre Delta Dunării trec prin Tulcea, unde poţi ajunge cu autoturismul personal, cu trenul, cu microbuzul sau chiar cu avionul. În funcţie de posibilităţi, de aici vei lua un vaporaş, şalupă sau catamaran, dar poţi avea acces şi cu maşina personală în unele localităţi, caz în care vei trece cu bacul.

Posibilităţile de cazare sunt multiple. Poţi opta pentru varianta cea mai ieftină, de a merge cu cortul, dar vei găsi şi hoteluri de patru stele, dacă vrei să ai parte de tot confortul. De asemenea, cazări foarte bune vei găsi şi la localnici, care sunt extrem de primitori şi pot fi cei mai buni ghizi la prima ta vizită în Delta Dunării.

Ce activităţi să faci în Delta Dunării

  • Pescuieşte. Fie că eşti pescar amator sau unul experimentat, nu ai cum să ratezi această activitate. Atenţie însă, vei avea nevoie de permis de pescuit, pe care îl poţi lua din Tulcea, şi vei plăti o taxă de acces. De asemenea, trebuie să ţii cont de perioadele de prohibiţie şi să ai la tine cam tot ce îţi trebuie. Pentru pescuit stationar, poţi merge pe salba de lacuri dintre Crişan şi Mila 23.
  • Plimbă-te cu barca. Delta Dunării oferă o mulţime de trasee. Vei merge de-a lungul canalelor şi te vei bucura de privelişti unice. Flora şi fauna din Delta Dunării sunt unice în lume. Barcagiii nu sunt tocmai cei mai deschişi oameni, dar dacă vei reuşi să te apropii de ei, vor începe să-ţi spună o mulţime de poveşti.
  • Mănâncă. Nu vei avea parte de fructe de mare, dar cu siguranţă te vei bucura de specialităţile locale pe bază de peşte. Poate fi chiar cel prins de tine. Dacă nu ai succes, apelează tot la localnici, care îţi vor face un borş de peşte pe cinste!
  • Bucură-te de natură. În Deltă, vei avea parte de cele mai frumoase răsărituri şi apusuri de soare. Te vei simţi mai liber ca oricând, în mijlocul naturii. Delta Dunării are peste 320 de specii de păsări, 130 de specii de peşti şi aproape două mii de specii de copaci şi plante. Aproape că nu îţi va mai păsa de cele aproximativ 2.400 de specii de insecte, nici măcar de ţânţari.+

Ce nu trebuie să ratezi

Dacă vrei să descoperi viaţa tradiţională, trebuie să ajungi în satele Letea şi Mila 23. Destul de puţin frecventate de turişti, acestea îşi păstrează farmecul autentic şi doar aici vei putea vedea ce înseamnă cu adevărat viaţa în Delta Dunării. Pădurea Letea te va fascina! Este singurul loc din Europa unde cresc liane şi tot aici vei avea ocazia să-i vezi pe cei aproximativ o mie de cai sălbatici. Mila 23 este satul pescăresc în care s-a născut Ivan Patzaichin. Dacă ai noroc, îl poţi întâlni pe marele campion olimpic aici. Dacă nu, poţi vizita casa în care acesta s-a născut.

O altă destinaţie care ţi-ar putea plăcea este Sulina. Cu toate că nu este cea mai atractivă localitate din Deltă, aici poţi vedea cum se varsă Dunărea în Marea Neagră. De asemenea, plaja sălbatică din Sulina este un loc cu totul diferit faţă de staţiunile de pe litoralul românesc.

Cam acestea sunt principalele puncte de atracţie din Delta Dunării. Ai toate motivele să începi să-ţi faci deja planul pentru următorul concediu în acest loc unic din România şi din întreaga lume.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite