Recomandările unui neurolog pentru atingerea fericirii: obiceiuri preluate de la călugărul tibetan Matthieu Ricard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123RF
FOTO 123RF

După ce a analizat obiceiurile călugărului tibetan Matthieu Ricard, cel mai fericit om din lume, neurologul american Alex Korb a realizat lista scurtă a obiceiurilor care pot creşte nivelul fericirii.

Cu toţii suntem în căutarea fericirii, însă mulţi fugim după acest sentiment toată viaţa fără a-l atinge. Conform cercetătorilor, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate pe cât am fi tentaţi să credem. Există câteva lucruri simple care ne pot creşte nivelul fericirii, după cum arată chiar scanarea neurologică a celeui mai fericit om din lume, călugărul tibetan Matthieu Ricard, scrie inc.com

Neurolog Alex Korb a studiat multe dintre metodele prin care putem optimiza uşor atitudinile, perspectivele şi comportamente pentru a aduce mai multă fericire în viaţa noastră.

Iată câteva dintre recomandările sale de top:

Gândiţi-vă la lucrurile pentru care sunteţi recunoscător

Există mai multe dovezi ştiinţifice care susţin ideea că sentimentul de mulţumire ne face mai fericiţi. După cum observă Korb, în acest fel creşte nivelul dopaminei, un neurotransmiţător asociat cu centrele noastre de recompensă. Sentimentul de recunoştinţă creşte şi nivelul serotoninei, care este un puternic antidepresiv. Aşadar, recunoştinţa este o stare care poate creşte şansele atingerii sentimentului de fericire.

Gândiţi-vă la lucrurile pe care le-aţi realizat

Creierul nostru este predispus să se gândească mai mult la lucrurile negative decât la cele pozitive, aşa că deveniţi conştienţi de acest lucru şi acordaţi mai multă atenţie gândurilor care vă invadează mintea. Concentrându-vă pe lucrurile de care sunteţi mândri veţi crea numeroase beneficii creierului. Mândria este o puternică emoţie şi întreptându-ne atenţia spre amintirile fericite, creierul va începe să elibereze serotonină. „Mai multe studii au arătat că reflecţia asupra calităţilor este un mod important de auto-afirmare, care întăreşte abilităţile de a schimba obiceiurile proaste“, spune Korb.

Setaţi-vă o intenţie

Luarea unei decizii, alegerea unui obiectiv sau stabilirea unei intenţii, toate au un efect pozitiv asupra creierului, scăzând nivelul de stres şi anxietate. Tot în acest fel, vă veţi creşte capacitatea de rezolvare a problemelor, este de părere neurologul.

Cercetările sugerează că abilitatea de a lua decizii în mod rapid este unul dintre modurile în care creierul antreprenorilor diferă de al celorlalţi oameni. Luarea unei decizii activează o parte din cortexul prefrontal, făcându-vă să vă simţiţi stăpâni pe situaţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite