Mesajele care ne sunt inoculate de-a lungul vieţii şi ne otrăvesc existenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primii ani de viaţă auzim lucruri care ne urmăresc întreaga existenţă şi ne afecteză modul în care gândim şi ne comportăm. Din păcate, multe dintre aceste lecţii intrate în mentalul colectiv ne otrăvesc viaţa şi ne fac nefericiţi, adesea fără să realizăm care este cauza nefericirii noastre. Două videoclipuri emoţionate ne arată care sunt acele lucruri care ni se spun constant, dar pe care nu ar trebui să le auzim vreodată.

Publicaţia Huffington Post a publicat două clipuri video despre mesajele nocive pe care le primim încă din copilărie şi care ne afectează în mod negativ.

Fetiţelor li se spune că o fată trebuie să fie mereu la locul ei, să nu o facă pe şefa, i se atrage atenţia că numai cele frumoase, drăguţe şi ascultătoare reuşesc să-şi găsească fericirea sau un bărbat bun în viaţă. 

Mai târziu, în adolescenţă, realizează că, indiferent de deciziile luate în privinţa vieţii sexuale, fie că fac sex („te porţi ca o curvă „) sau nu („mironosiţă, fată bătrână“), vor fi condamnate, dar şi că aspectul fizic este esenţial pentru ca o femeie să obţină, chipurile, mai uşor ceea ce vrea.

La scurt timp după ce a fost publicat videoclipul referitor la mesajele negative inoculate femeilor, au apărut reacţii şi din partea bărbaţilor, care au atras atenţia că şi în cazul sexului masculin există destule astfel de mesaje toxice.

„Băieţii nu plâng niciodată“, „nu te purta ca un fătălău“, „ te porţi ca o fată“ sunt numai câteva exemple care au menirea de a-l învăţa pe bărbat să fie puternic şi independent, dar prin referirea constantă la slăbiciunea şi neputinţa femeii.

Un bărbat adevărat trebuie să fie autoritar, puternic, să aibă succes în tot ceea ce face, în orice caz să fie mereu mai bun decât femeia alături de care alege să trăiască. Bărbatul care nu se încadrează în aceşti parametrii riscă să fie marginalizat de societate. O astfel de atitudine sunt învăţaţi să o aibă şi faţă de sex, chiar dacă, într-un final, acest comportament îi determină pe mulţi să trateze femeile ca pe obiecte sau ca pe fiinţe inferioare lor şi să fie, la rândul lor, nefericiţi în relaţia de cuplu. Acest model, prin care băieţii sunt învăţaţi să considere calităţile feminine care fiind dezavantaje, nu face decât să perpetueze generaţii de nefericţi, bărbaţi şi femei, notează Huffington Post.

În lumina acestor adevăruri, jurnalista americană Gloria Steinem declara zilele trecute:

Sunt fericită că am început să ne educăm mai mult fiicele ca pe fiii noştri, dar acest lucru nu este important până când nu vom începe să ne creştem şi fiii mai mult ca pe fiicele noastre.
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite