FOTO VIDEO Au parcurs 16.000 de kilometri cu „casa-n spate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuţa din lemn construită pe o rulotă este trasă de o maşină Ford F-250. FOTO Daily Mail
Căsuţa din lemn construită pe o rulotă este trasă de o maşină Ford F-250. FOTO Daily Mail

Un cuplu din California a renunţat la viaţa convenţională şi s-a îmbarcat într-o aventură de-a lungul Statelor Unite într-o locuinţă mai puţin obişnuită.

Guillaume Dutilh şi Jenna Spesard au petrecut un an construind o locuinţă miniaturală cu care străbat în lung şi-n lat Statele Unite şi Canada. Alături de câinele lor, cei doi au parcurs până acum 16.000 de kilometri şi au traversat peste 25 de state. „Ne-am gândit că ar fi foarte frumos. Nu am construit niciodată nimic şi nici nu am plecat într-o asemenea călătorie. Este o provocare şi ne descurcăm singuri“, povesteşte Dutilh.

Căsuţa din lemn construită pe o rulotă este trasă de o maşină Ford F-250. Imobilul pe roţi cântăreşte în jur de 4.500 de kilograme şi adăposteşte toate bunurile proprietarilor, alimente, apă şi combustibil de rezervă. 

Cei doi aventurieri, foşti angajaţi în domeniul divertismentului, s-au găsit unul pe celălalt prin intermediul internetului, în urmă cu doi ani. Când s-au hotărât să-şi transforme rulota în casă, au aproximat că procesul va dura în jur de patru luni, însă au sfârşit prin a „migăli“ la construcţia căsuţei în jur de un an. 

image
image

Curentul caselor în miniatură a devenit din ce în ce mai popular în rândul oamenilor care se pot adapta spaţiilor restrânse şi care preferă un stil de viaţă cât mai simplu. Dacă o casă americană măsoară, în medie, 242 de metri pătraţi, o casă de dimensiuni reduse are între nouă şi 37 de metri pătraţi. Întreţinerea unei case mari necesită sume considerabile de bani, un sfert sau chiar jumătate din veniturile americanilor mergând în această direcţie, aşa că, pentru a scăpa de datorii, tot mai mulţi dintre ei se orientează către simplitatea caselor în miniatură.

image

Compania „Tumbleweed Tiny House“ este ajutorul numărul unu al celor care îmbrăţişează curentul caselor în miniatură, oferindu-le doritorilor şansa de a învăţa să construiască singuri o astfel de locuinţă, în timp ce o altă companie, „The Sonoma“, oferă spre vânzare planuri de casă sau chiar case deja construite, informează publicaţia „Daily Mail“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite