Cum ne apărăm dacă suntem atacaţi de albine, meduze, şerpi sau alte animale sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
albine

Autoapărarea este arta de a-ţi înfrânge atacatorul, indiferent cine este acesta. În situaţii-limită trebuie să foloseşti toate resursele de care dispui ca să rămâi în viaţă, cunoaşterea tehnicilor de apărare fiind esenţială.

Nu se întâmplă prea des să întâlnim rechini sau lei, însă în cazul în care suntem atacaţi de albine, meduze sau şerpi, este important să ştim cum ne putem apăra, scrie BrightSide.me

Tehnici care vă pot salva viaţa dacă sunteţi atacaţi de animale, reptile sau insecte:

Şerpi

Majoritatea şerpi nu sunt periculoşi şi nu otrăviţi. 80% din muşcăturile de şarpe sunt primite când oamenii încearcă să-i prindă.

  • Dacă observaţi că sunteţi urmărit de un şarpe, opriţi-vă. Vibraţia va induce în eroare şarpele şi vă va pierde urma.
  • Dacă sunteţi muşcaţi, nu încercaţi să sugeţi otrava din rană, aşa cum vedem adesea în filme. Este mai bine să spălaţi rana cu apă de la robinet, să opriţi circulaţia sângelui în zona rănii, şi să sunaţi la serviciul de salvare.

Albine

În încercarea de a-şi proteja stupii, albinele vă pot ataca dacă treceţi prin zonă.

  • Culorile închise atrag atenţia albinelor. Deci, dacă purtaţi un tricou negru, şansele de a fi atacat de o albină este mult mai mare.
  • Dacă eşti urmărit de un roi de albine, ascunde-te într-un loc întunecat. Lipsa luminii le va induce în eroare.

Taur

În ciuda părerii multora, taurii reacţionează la mişcare, nu la o culoare roşie (sau orice altă culoare).

  • De aceea, dacă un taur se apropie, încercaţi să nu faceţi mişcări bruşte. Folosiţi-vă tricoul sau alte haine ca momeală. Odată ce taurul se apropie destul de mult, aruncaţi articolul de îmbrăcăminte cât mai departe, pentru ca acesta să alerge după el.

Meduză

Înţepăturile unei meduze produc dureri incredibile.  Ai putea să urmezi recomandarea populară de a pune urină peste rană, dar nu este decât un mit.  

  • Imediat dupa ce aţi fost înţepat, spalaţi rana cu apă sărată. Apa dulce va agrava situaţia. Apoi, folosind o pensetă, îndepărtaţi resturile tentaculelor. Dacă aveţi o cremă antihistaminică, aplicaţi-o cât mai repede.

Rechini

Pe planeta noastră există 150 de tipuri de rechini şi numai 20 dintre aceştia atacă omul. Vestea proastă este că, dacă un rechin te atacă, va fi foarte greu să scapi de el.

  • Pentru a nu atrage rechinii, evitaţi să lăsaţi urme de sânge sau urină în apă. Rechinii pot simţi mirosul de la câţiva kilometri distanţă.
  • Dacă întâlniţi un rechin faţă-în-faţă, nu vă întoarceţi spatele şi nu încercaţi să fugiţi. Făcând asta, veţi arăta ca o pradă. Îndepărtează-te încet.

Leu

Dacă întâlniţi un leu, priviţi în ochii lui. Nu vă întoarceţi spatele şi nu întrerupeţi contactul vizual, pentru a nu-i da timp să atace.

  • Încearcă să păreţi mai mare. Ridicaţi-vă braţele sau o jachetă. Astfel, animalul va fi descurajat.
  • Vorbiţi cu leul folosind un volum moderat şi un ton încrezător. Acest tip de comportament nu este tipic unei victime. Aceasta va induce în eroare animalul.

Aligatori sau crocodili

Fălcile acestor animale sunt dintre cele mai puternice de pe planetă. Dacă sunteţi prins de un aligator sau de un crocodil, nu va fi uşor să vă eliberaţi.

  • Dacă observaţi un crocodil lângă voi, faceţi cât mai mult zgomot posibil şi alerga în zig-zag. Acesta este unul din cazurile în care alergarea şi strigătul sunt cele mai bune soluţii.
  • Dacă vedeţi un crocodil în timp ce înotaţi, nu vă agitaţi - îi va atrage atenţia. Încercaţi să înotaţi cât mai liniştit posibil.
  • Dacă sunteţi prinşi, loviţi ochii animalului. Ochii şi gâtul sunt zonele cele mai sensibile zone.
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite