Cu 1.000 de dolari pe lună îţi permiţi să locuieşti pe o insulă din Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ar putea să pară o alegere rezervată numai persoanelor cu foarte mulţi bani, cei care au avut curajul să se mute pe insula Phuket din Thailanda, un loc exotic şi plin de viaţă, se descurcă şi cu un buget de 1.000 de dolari pe lună.

Conform unei statistici, mai mult de 100.000 de locuitori din provincia Phuket sunt rezidenţi de diferite naţionalităţi, cei mai mulţi fiind expaţi, un procent de aproximativ 21% dintre locuitorii permanenţi ai insulei, scrie usnews.com.

Mâncare ieftină, servicii medicale de calitate

Una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice din lume, insula Phuket a devenit „acasă“ pentru foarte mulţi străini atraşi aici de clima caldă, oamenii primitori, serviciile medicale de calitate şi ieftine şi, mai ales, de preţurile destul de scăzute la chirii şi alimente. De exemplu, pentru a închiria o locuinţă decentă, gata mobilată, scoţi din buzunar între 350 şi 400 de dolari pe lună. Utilităţile, mâncarea, transportul, distracţia sunt acoperite din restul sumei de 1.000 de euro, bani din care te poţi întreţine fără probleme timp de o lună, conform usnews.com. 

Bineînţeles, acestea sunt preţurile valabile pentru interiorul insule şi pentru localităţile mai mici din nordul sau sudul proviciei. Cu cât te apropii de zona de litoral, cu atât cresc şi pretenţiile financiare. Patong, centrul vieţii de noapte de pe coasta de vest a insulei, Surin şi Karon sunt localităţile unde se stabilesc cei care îşi permit case mai mari şi îşi doresc să trăiască în inima distracţiei.  

Locul ideal pentru familii

Luc Montens este unul dintre străinii care s-a mutat pe insulă în urmă cu 12 ani. Acesta a declarat că, în ultima vreme, tot mai mulţi curajoşi îşi lasă ţările de origine şi se mută în Phuket: „Pe vremuri, aici se stabileau mai ales bărbaţi singuri, trecuţi de prima tinereţe, dornici să se distreze şi, eventual, să-şi refacă viaţa alături de localnice. În ultimii ani lucrurile s-au schimbat, cei mai mulţi vin aici împreună cu familia, îşi înscriu copiii la şcoli, în ideea de a rămâne aici pentru totdeauna.“   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite