Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit dieta prin care a slăbit 10 kilograme într-o lună: „Deşi m-a ajutat, nu o recomand nimănui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Dumitrescu susţine că nu îi este greu deloc să-şi ţină în frâu poftele când are în faţă preparate delicioase FOTO Antena 1
Florin Dumitrescu susţine că nu îi este greu deloc să-şi ţină în frâu poftele când are în faţă preparate delicioase FOTO Antena 1

Florin Dumitrescu (30 de ani), unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi bucătari din România, a dezvăluit dieta cu ajutorul căreia a slăbit zece kilograme într-o lună, însă a subliniat că, deşi a obţinut rezultatele dorite, nu o recomandă nimănui.

Ambiţionat de colegul său din show-ul „Chefi la cuţite“, Cătălin Scărlătescu, care a reuşit să slăbească 30 de kilograme, Florin Dumitrescu a început în august o dietă extrem de restrictivă pe care ţine să precizeze că nu o recomandă nimănui.

Dieta i-a fost recomandată de un prieten şi presupune consumarea, alternativ, a doar trei alimente: în primele trei zile doar varză crudă, următoarele trei zile doar orez fiert, iar în celelalte trei zile piept de pui la grătar. Apoi, în a zecea zi, chef-ul de la Antena 1 a mâncat legume la grătar sau proaspete şi astfel, în doar o lună, a reuşit să dea jos zece kilograme. 

„Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la alimentele cu care m-am obişnuit, la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli. Să-mi demonstrez că există viaţă şi fără cartofi prăjiţi, burgeri şi deserturi cu multă ciocolată. În familia mea se mănâncă foarte sănătos şi am vrut să fiu pe aceeaşi lungime de undă cu fetele mele. Deşi m-a ajutat să dau jos câteva kilograme, dieta pe care am urmat-o nu o recomand nimănui“, a subliniat Florin Dumitrescu.

   

S-a oprit după o lună pentru că a considerat că a slăbit suficient şi a explicat că a făcut această schimbare pentru că stilul alimentar începuse să îi afecteze sănătatea. „Mă simţeam slăbit şi nu mă mai odihneam suficient din cauza durerilor de stomac. Înainte, mâncam zilnic o friptură şi fiecare masă se termina cu un desert savuros. Grăsimile, prăjelile, zahărul erau la ordinea zilei. Eram interesat mai mult de gust decât de orice altceva, dar acum e diferit. Mi-am dat seama că această alegere nu mă va ajuta doar la slăbit, ci şi pe mine, ca stare de spirit. Am făcut-o pentru sănătate“, îşi motivează el gestul.

Florin Dumitrescu a precizat că este hotărât să mănânce mai variat, dar corect. A renunţat la pâine, la cartofi prăjiţi, la băuturi acidulate şi la prăjeli de orice fel. 

„Nu îmi este greu deloc să am în faţa ochilor diverse bunătăţi pentru că le ştiu foarte bine gustul şi nu mai este nicio surpriză. Le-am gătit de foarte multe ori şi nu mai sunt tentat să descopăr savoarea, căci nu e ceva nou. Totuşi, dacă îmi e prea poftă, voi gusta o linguriţă şi îmi va fi de ajuns. Aleg îngheţata în defavoarea oricărui alt desert şi profit de orice combinaţie în materie de fructe. La mine în casă mereu s-a mâncat sănătos, eu eram excepţia. Acum suntem toţi pe aceeaşi lungime de undă“, mai spune chef Dumitrescu. 

Mai mult decât atât, după ce a atins greutatea ideală, a început să meargă la sală ca să-şi îmbunătăţească condiţia fizică.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite