7 sfaturi care te ajută să identifici un mincinos: ce este „efectul Pinocchio“ şi ce rol joacă contactul vizual prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atunci când cineva minte, tinde să exagereze şi să menţină pentru mai mult timp contactul vizual FOTO „The Independent“
Atunci când cineva minte, tinde să exagereze şi să menţină pentru mai mult timp contactul vizual FOTO „The Independent“

În 10 minute de conversaţie, o persoană normală va spune cel puţin trei minciuni. Pe parcursul unei zile, cei mai mulţi dintre noi mint în jur de 200 de ori, iar numărul creşte în perioada Crăciunului. Un nou studiu făcut în febra sărbătorilor cu ajutorul lui Darren Stanton, cel supranumit „maşina umană de detectat minciuni“, arată că 32% dintre oameni mint mai mult de Crăciun.

58% din noi au minţit că le place un cadou şi 28% din noi s-au prefăcut că le place mâncarea cuiva. Ca urmare a acestui studiu, renumitul specialist în limbajul corpului Darren Stanton ne ajută să identificăm un mincinos, fie că este un prieten care minte legat de cadoul pe care l-a primit sau o rudă care pretinde că adoră turta dulce pe care ai făcut-o.

Stanton şi-a început cariera lucrând în puşcărie şi pentru poliţie, astfel dezvoltându-şi abilităţile de a identifica o persoană care minte. Acesta explică că cele care ne dau de gol atunci când minţim sunt micro-expresiile faciale, dar numai dacă acestea sunt urmate de anumite consecinţe.

„Dacă i-ai dat cuiva un cadou şi persoana respectivă arată că este uimită mai mult de o secundă, înseamnă că se preface“, spune Stanton pentru „The Independent“

Cum descoperi un mincinos

Dacă vrei să descoperi dacă o persoană te minte, urmează cele 7 sfaturi ale specialistului:

1. Contactul vizual - într-o conversaţie normală, oamenii menţin contactul vizual timp de 3-5 secunde. Atunci când cineva minte, tinde să exagereze şi să menţină pentru mai mult timp contactul vizual.

2. Semne ale stresului - nasurile oamenilor devin fie foarte pale, fie roşii atunci când mint, lucru cunoscut şi sub denumirea de „efectul Pinocchio“. De asemenea, aceştia se scarpină în spatele gâtului atunci când sunt stresaţi.

3.Tuşesc - dacă cineva începe să tuşească în timpul conversaţiei şi nu a mai făcut-o înainte, poate să fie un semn că minte.

4. Schimbări ale vocii - vocile noastre devin mai subţiri atunci când minţim.

5. Gesturi nesigure - dacă cineva îşi linge buzele mai mult decât în mod normal, este posibil ca acea persoană să mintă.

6. Schimbări ale posturii corporale - dacă cineva este vivace şi deodată se mişcă mai puţin, este un semn că ceva nu este în regulă.

7. Se poticneşte şi face pauze - dacă cineva ezită, foloseşte un limbaj ciudat sau se poticneşte mai mult decât în mod normal, înseamnă că este posibil ca persoana respectivă să mintă.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite