6 nutriţionişti dezvăluie alimentele pe care le consumă când sunt bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6 nutriţionişti dezvăluie alimentele pe care le consumă
când sunt bolnavi
6 nutriţionişti dezvăluie alimentele pe care le consumă când sunt bolnavi

Şase nutriţionişti au împărtăşit ce alimente salvatoare îi ajută să se recupereze rapid în cazul în care răcesc. Evident, supa de pui şi usturoiul nu lipsescş.

Gâtul începe să doară, nasul curge şi puteţi simţi febra care anunţă un început de răceală. Acesta este cu siguranţă un mesaj de avertizare transmis de sistemul imunitar. Puţină odihnă şi o ceaşcă de ceai fierbinte sunt primele lucruri la care te gândeşti în astfel de situaţii, scrie simplemost.com. 

Dar ce anume ar trebui să mănânci pentru o recuperare rapidă? Şase nutriţionişti au împărtăşit alimentele pe care le consumă pentru a  lupta împotriva bolilor:

Supă de pui

image

Supa de pui nu este doar o mâncare uşor de făcut când sunteţi bolnavi. De asemenea, are numeroase beneficii nutriţionale, spune nutriţionistul Julie Harrington. „Când corpul este bolnav, devine epuizat de nutrienţi importanţi precum calciu, magneziu, fosfor şi potasiu. O supă de pui poate completa necesarul acestor substanţe nutritive, dar şi procentul de proteine de care aveţi nevoie“, spune aceasta. Hidratarea corectă joacă, de asemenea, un rol important în recuperare. Corpul are nevoie de mai multe lichide atunci când avem febră.

Turmeric

image

Atunci când nutriţionistul Kerri Axelrod se simte rău, salvarea sa este turmericul. Această plantă conţine curcumină, cunoscută pentru proprietăţile sale anti-inflamatorii. „Este o modalitate excelentă de a-ţi îmbunătăţi sistemul imunitar şi de a lupta împotriva răcelii şi a congestiei. Inhibă celulele care produc inflamaţie, fiind cunoscut pentru curăţarea întregului corp“, explică Axelrod.

Iaurt, kefir, ceai kombucha şi bere

image

Alimentele bogate în bacterii probiotice sunt extrem de benefice organismului când sunteţi bolnav, explică biochimistul Shawn Talbott. Microbiomul intestinal este ceea ce controlează sistemul imunitar. Probioticele îl ajută să identifice şi să lupte împotriva bacteriilor şi a viruşilor. Talbott adaugă că puteţi alimenta celulele sistemului imun cu polizaharide complexe din alimente cum ar fi ceapa, usturoiul, ciupercile şi drojdia. „Dacă mă îmbolnăvesc, mănânc iaurt la micul dejun, beau kombucha la prânz şi prepar ceva cu usturoi şi ceapă la cină, având grijă să beau şi un pahar cu bere“, spune nutriţionistul.

Usturoi

image

Nu numai că îndepărtează viruşii, dar poate şi să facă faţă bolii. „În momentul în care încep să mă simt slăbit, încep să mănânc mult mai mult usturoi şi să beau ceai verde. Usturoiul are proprietati antibacteriene puternice, mai ales când este crud“, spune nutriţionistul Emily Cooper. Specialista aminteşte şi de beneficiile ceaiului verde: „Nu are numai efect calmant pentru o durere în gât, ci conţine şi o cantitate mare de antioxidanţi care pot ajuta la accelerarea timpului de recuperare.“

Ghimbirul

image

Nutriţionistul Miriam Amselem consideră că ghimbirul este un elixir natural deoarece este încărcat cu substanţe nutritive şi a fost folosit în scopuri medicinale din urmă cu mulţi ani. „Am folosit ghimbir împotriva gripei şi frisoanelor. Ajută la reducerea febrei deoarece provoacă transpiraţie. Este, de asemenea, excelent pentru calmarea durerii gâtului, tusei şi a frisoanelor. Ghimbirul conţine vitamina C, potasiu, B6, magneziu, zinc şi fosfor“, spune nutriţionistul. Luaţi o rădăcină de ghimbir organic, decojiţi-o şi puneţi câteva felii într-o cană cu apă fierbinte. Se recomandă a fi consumată la o temperatură cât mai ridicată.

Biscuiţi cu sare

image

„Deşi nu poate fi considerată cel mai bogat aliment în nutrienţi, carbohidraţii din biscuiţi ajută la revitalizarea energiei şi sunt uşor de digerat“, spune nutriţionistul Amy Goodson. „De obicei, recomand oamenilor preparatele de bază pe care le cunosc şi care sunt uşor de digerat atunci când sunt bolnavi“, a mai precizat aceasta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite